Incident la CNC al PNŢCD: Aurelian Pavelescu a părăsit şedinţa

Liderul unei grupări din PNŢCD, Aurelian Pavelescu a părăsit sâmbătă şedinţa CNC al PNŢCD, declarând că acesta este "o întâlnire nestatutară" şi "un bluf".

RomaniaTV.net
05 nov. 2011, 11:29
Incident la CNC al PNŢCD: Aurelian Pavelescu a părăsit şedinţa

Pavelescu a precizat că a propus ca, în cel mult o lună, să se organizeze alegeri în filialele partidului, urmate de un congres, întrunire care „nu este un grup de oameni adunat de pe stradă, ci de reprezentanţi ai filialelor”.

Liderul ţărănist a susţinut că Gheorghe Ciuhandu, cel care conduce şedinţa CNC de sâmbătă, a refuzat să pună în dezbatere propunerile sale, motiv pentru care a părăsit întrunirea. El a adăugat că preşedintele ţărănist, Victor Ciorbea, care a avut iniţiativa convocării CNC, a organizat acţiunea „pentru el şi pentru funcţia de preşedinte de partid” şi, dacă deciziile care se vor lua vor fi „radicale”, se va accentua sciziunea din partid.

Ordinea de zi a şedinţei CNC cuprinde, conform unui comunicat al partidului, „propunerea de cooptare a unor noi membri în conducerea naţională, în scopul stingerii divergenţelor din partid”.

„Se vor discuta de asemenea, probleme legate de activitatea electorală: strângerea de semnături pentru intrarea partidului în campania electorală din 2012, participarea la alegerile parlamentare parţiale din colegii situate în judeţele Olt, Cluj şi Bihor şi se va supune validării Protocolul încheiat între PNŢCD şi Asociaţia «21 Decembrie 1989» privind constituirea Alianţei politico-civice «Calea Dreaptă»”, se enumera în comunicat.