Incident la metrou. Un tren a rămas fără frâne între Piaţa Romană şi Universitate. UPDATE: Trenurile circulă la10-14 minute

Un incident a avut loc, joi dimineaţă, la metroul din Capitală. Circulaţia între Piaţa Romană şi Universitate a fost paralizată, după ce un tren s-a defectat.

21 iul. 2022, 09:25
Incident la metrou. Un tren a rămas fără frâne între Piaţa Romană şi Universitate. UPDATE: Trenurile circulă la10-14 minute

Update Metrorex anunță că intervalul mediu de succedare a trenurilor de metrou pe toate magistralele se menține la circa 10 – 14 minute.
Astăzi, circulația la metrou se desfășoară cu 35 de trenuri în loc de 57, cât este prevăzut în graficul aprobat.
Creșterea timpilor de așteptare în stații este determinată de diminuarea serviciilor de mentenanță și salubritate prestate de Alstom Transport SA, cu care Metrorex are un contract în vigoare.
În această perioadă, Metrorex asigură activitățile de curățenie în vagoane, după retragerea trenurilor din circulație, în intervalul orar 23:00 – 05:00 și în timpul programului de circulație în situații care necesită salubrizare de urgență.
Utilizatorii metroului sunt în permanență informați cu privire la modificările din programul de circulație a trenurilor atât în stații, cât și prin intermediul website-ul: www.metrorex.ro.

Metrorex face în permanență eforturi pentru remedierea situației și prezintă scuze călătorilor pentru disconfortul creat!

Incident la metrou între Piaţa Romană şi Universitate. Circulaţia metrourilor a fost afectată, joi dimineaţă, din cauza unei defecţiuni apărute la sistemul de frânare al unui tren.

Incident la metrou. Circulaţia este paralizată

Citeşte şi Un nou incident la metrou: două staţii închise, fum în subteran

Călătorii au fost daţi jos din tren la Piața Romană, fiind anunțați că s-a produs o defecțiune tehnică. Oamenii spun că s-a văzut o lumină puternică, după care trenul s-a oprit.

„Metrorex informează că astăzi, 21.07.2022, la ora 9:05, un tren care se deplasa dinspre stația Universitate spre Stația Piața Romană a întâmpinat o problemă tehnică, astfel mecanicul a decis debarcarea călătorilor în stația Universitate și retragerea trenului în depou pentru verificări și remediere. Călătorii au fost preluați de următorul tren sosit în stație.

Precizăm că în urma acestui eveniment nu a fost pusă în pericol în niciun moment siguranța călătorilor.

Vă prezentăm scuze pentru disconfortul creat și vă mulțumim pentru înțelegere”, a anunţat Metrorex.

Reamintim că Metrorex a acumulat datorii uriaşe la firma care asigură mentenanţa trenurilor. Compania precizează că a început să plătească din obligaţiile de plată de anul acesta de circa 20 milioane de lei, iar pentru plata integrală a datoriei, vor fi solicitaţi banii la următoarea rectificare bugetară.

”În urma articolelor apărute în presă referitoare la obligaţiile de plată către Alstom Transport S.A., facem precizarea că Metrorex a achitat o parte din sumele aferente serviciilor realizate în anul 2022 şi continuă să plătească facturile ce vor fi emise în acest an. Pentru achitarea integrală a obligaţiilor de plată, va solicita sumele necesare la următoarea rectificare bugetară.  Obiectivul principal al Metrorex este transportul călătorilor în condiţii de siguranţă, iar în acest sens, depunem toate eforturile pentru rezolvarea acestei situaţii”, a transmis compania.

Sorin Grindeanu vrea să schimbe conducerea Metrorex

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat, miercuri, că, până la finalul acestui an, vor fi selectaţi atât un nou director general, cât şi un nou Consiliu de Administraţie la Metrorex, care să ducă societatea la o profesionalizare, astfel încât aceasta să nu mai fie subvenţionată de la bugetul de stat din banii tuturor românilor.

”Metrorex are un director general şi are şi un Consiliu de Administraţie, e o companie. Nu are de ieri-de azi aceste probleme şi nu sunt singurele. Până la sfârşitul anului, tot ceea ce înseamnă Consiliu de Administraţie, director general, vor fi selectaţi şi am dat drumul la acest lucru pe 109, adică pe acea Ordonanţă 109.

Tot acest lucru sper să ducă la o profesionalizare mai mare în activitatea Metrorex. Ştim problemele financiare pe care le are Metrotex, fie în relaţia cu anumiţi parteneri, în cazul nostru o companie care asigură mentenanţa, fie problemele care ţin de  angajări, salarii şi aşa mai departe.

Aceasta este treaba directorului general şi a Consiliului de Administraţie, să pună pe picioare această companie şi în modul acesta vor fi selecţionaţi şi membrii Consiliului de Administraţie şi directorii generali”, a declarat Sorin Grindeanu.

De asemenea, ministrul a mai precizat că nu i se pare normal ca Metrorex să fie subvenţionată din banii tuturor românilor.

Citește și Incident grav la staţia de metrou Republica! Un paznic a murit după ce a căzut pe scări