Un nou incident la metrou: două staţii închise, fum în subteran

Săptămâna problemelor la metrou. Joi dimineaţă a fost sesizat din nou ISU din cauza unor degajări de fum în subteran.

26 mai 2022, 08:05
Un nou incident la metrou: două staţii închise, fum în subteran

Intervenție de urgenta in aceasta dimineata la metrou. Doua stații au fost închise după ce s-a semnlat fum în subteran, dar situaţia nu s-a dovedit gravă.

Joi dimineață, la ora 4.45, în tunelul dintre stațiile Tineretului și Eroii Revoluției, a fost sesizat miros de fum, anunță Metrorex. Echipele de intervenţie Metrorex au constatat deteriorarea din cauza umidităţii şi a condiţiilor din tunel (praf, alte reziduri) a unui izolator aflat între şina de alimentare cu energie şi calea de rulare.

Personalul Metrorex a acționat conform procedurilor și a sesizat ISU. Ventilaţia a fost acţionată imediat în sistem de evacuare a fumului din tunel/staţie.

În scop preventiv, ISU a hotărât închiderea celor 2 stații până la remediere. După verificări, stațiile au redeschise.

Metrorex precizează că nu au fost blocate trenuri de metrou în tunel sau călători evacuați. Circulația trenurilor de metrou se desfășoară la această oră în condiții normale.

Reprezentanţii companiei au precizat că siguranţa călătorilor nu a fost pusă în niciun moment în pericol.

A fost panică la metrou şi marți dimineață, după ce un tren de călători a rămas blocat în subteran, iar un fum înecăcios a invadat unul dintre vagoane. Metrorex a spus că a fost o defecțiune tehnică. A fost nevoie de intervenția pompierilor, care i-au evacuat, rând pe rând, pe oameni direct pe șine, i-au condus prin tunel și apoi i-au scos la suprafață.

Dosar penal după incendiul de la metrou Piaţa Romană. Mai multe infracţiuni, cercetate de anchetatori
Alte câteva sute de călători au fost evacuate din stațiile învecinate – Piața Universității și Piața Victoriei. Planul roșu a fost declanșat imediat, zeci de autospeciale de intervenție, echipaje SMURD și ambulanțe au ajuns în zonă, iar 25 de călători au avut nevoie de îngrijiri medicale. Doi au ajuns la spital.

Primele imagini de la evacuarea călătorilor din metrou! „Era mult fum. A durat 15-20 de minute până am ieşit”