Incident la metrou miercuri dimineaţă. Circulaţia este blocată

Un incident a avut loc, miercuri dimineaţă, la metroul din Capitală. O tablă din tunel s-a desprins și a căzut pe linia garniturii. Circulația din zonă este blocată în acest moment.

12 mai 2021, 09:06
Incident la metrou miercuri dimineaţă. Circulaţia este blocată
Incident la metrou miercuri dimineaţă. Circulaţia este blocată

Incident la metrou. Metrorex informează că miercuri, 12.05.2021, începând cu ora 08:03, circulația trenurilor de metrou pe Magistrala 4 se desfășoară cu dificultate, din cauza unei probleme tehnice apărute la stația de metrou 1 Mai, firul 1.

Incident la metrou miercuri dimineaţă

Citeşte şi Metrorex intră din nou în război cu sindicatul. Măsura care l-a făcut pe Rădoi să-l ameninţe pe ministrul Transporturilor Cătălin Drulă

Pentru continuarea călătoriilor, circulația este reorganizată în sistem pendulă, între stațiile Gara de Nord 2 – Grivița (firul 1), Grivița – Jiului (fir 2), Străulești – Jiului (firul 1). Echipele specializate Metrorex intervin în aceste momente pentru remedierea rapidă a situației.

In ceea ce privește problema tehnica este vorba despre calea de rulare, au precizat reprezentanţii Metrorex.

BOMBA ZILEI: 50 de lei o călătorie cu metroul în Bucureşti! Doar aşa Metrorex poate face profit 

Reamintim că  Ion Rădoi, preşedintele „Unitatea” – Sindicatul Liber din Metrou (USLM), a declarat, marţi, că preţul unei călătorii cu metroul ar trebui majorat până la 50 de lei pentru ca Metrorex să devină rentabilă.

„Cel mai important punct de azi este cel referitor la insolvenţa acestei activităţi a metroului pentru că nu este rentabil. Vă rog să verificaţi: în toată lumea metrourile sunt subvenţionate, nu există nicio insolvenţă niciunde. Peste tot, tariful, pentru că este vorba de transport public comun, este subvenţionat. S-au trezit acum câţiva, cei care sunt acum la conducerea Metrorex şi a ministerului, s-au trezit să facă metroul rentabil.

Aşteptăm şi noi această minune. În aceste condiţii, când noi avem deficit de personal, ce vor dumnealor? Să elimine nici mai mult, nici mai puţin decât 1.700 de oameni şi să majoreze tariful la metrou. Păi, dacă metroul din Londra, care este dezvoltat pe şase inele, şi care are 25 de lei tariful la un bilet, nu 2,5 lei, deci de 10 ori mai mare, şi tot n-au reuşit să facă metroul rentabil… Şi a venit domnul Drulă (n.r. – ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, n.r.) şi vor să facă metroul din Bucureşti rentabil! Păi, la ce nivel trebuie să ridici tariful unui bilet ca să-l faci tu rentabil? Îţi trebuie să-l duci la 50 de lei sau ceva de genul ăsta. În aceste condiţii noi n-avem cum să supravieţuim, dacă ei o ţin pe a lor, să facem metroul rentabil”, a afirmat Ion Rădoi.

Preşedintele USLM a susţinut că nici sistemele de metrou din New York sau din Paris nu produc profit. „Problema principală pentru noi este insolvenţa metroului şi scoaterea în profit a ceea ce vor ei în funcţie de activitatea pe care o prestăm. Cum să faci asta? Îi aşteptăm! Directorul actual a spus că în maximum 2 ani el va face metroul profitabil. Dau un exemplu: În 1904 s-a înfiinţat metroul de la New York. Iată că de atunci până acum, americanii ăştia, cât de proşti sunt ei, n-au reuşit să îl facă rentabil, până azi. Pot să vă dau şi exemplele Germaniei şi Parisul şi care vreţi. Mai cu seamă că sunt oameni din cadrul Federaţiei Europene a Transportatorilor, care au rămas stupefiaţi când au auzit ce se întâmplă în Bucureşti şi nu le vine să creadă”, a adăugat Ion Rădoi.