Incident revoltător la Spitalul „Victor Babeș” din Capitală: Femeie de la ATI moartă, după ce a fost dezintubată din greșeală

Incident revoltător la Spitalul "Victor Babeș" din Capitală. O femeie, aflată la Terapie Intensivă, a murit dintr-o greșeală.

10 dec. 2020, 23:25
Incident revoltător la Spitalul „Victor Babeș” din Capitală: Femeie de la ATI moartă, după ce a fost dezintubată din greșeală

Pacientă moartă, după ce a fost dezintubată din greșeală

Femeia era internată la secția de Terapie Intensivă a Spitalului „Victor Babeș” din București. Ea a murit după ce a fost dezintubată, din greșeală, de un angajat al unității spitalicești, mai concret de un brancardier.

Angajații spitalului au spus că brancardierul ar fi trebuit să ia din salon un pacient care murise cu puțin timp în urmă, dar că a încurcat și că, astfel, a ajuns să o dezintubeze pe femeie, potrivit știrileprotv.ro.

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” a confirmat că un pacient a decedat în spital. Acesta a precizat că a fost anunțată poliția, care va stabili dacă va demara sau nu o anchetă pentru a stabili cu exactitate în ce împrejurări a survenit decesul femeii internate pe secția de ATI.

Un alt scandal șochează România: Asistent medical, acuzat de hărțuire sexuală

Un alt scandal care a șocat România este cel de la Spitalul de Copii din Timișoara. Un asistent medical de la unitatea sanitară e acuzat de hărțuire sexuală de către colege, dar și de mamele copiilor internați.

„Are o reclamaţie, ca să spun aşa, repetată, legat de comportamentul agresiv verbal şi cu tentă sexuală, pentru care a fost luat în atenţia comisiei de disciplină, în mai multe rînduri. În trecut a avut reclamaţii legate de un comportament violent la adresa colegelor”, spune Mihai Gafencu, purtător de cuvânt al Spitalului de Copii din Timişoara, potrivit Mediafax.

Bărbatul a fost dat afară în 2014, după prima plângere, însă a contestat în instanţă şi a câştigat, pentru că victimele au refuzat să facă plângere şi la Poliţie.

Recent, alte trei mame l-au reclamat. Comisia de disciplină l-a retrogradat pentru două luni, iar acum a revenit pe post.

Atât şefa de secţie cât şi colegii acestui asistent medical spun că se tem de el, motiv pentru care nu vor să vorbească în mod public despre problemele pe care le creează.

Conducerea spitalului spune că e legată de mâini, pentru că legea protejează angajatul prea mult.

„Nu este greu, dar trebuie mai multă stăruinţă. Ca-n orice măsură, trebuie să te ţii de ea. Trebuia depusă o plângere penală, pe de-o parte. Pe de altă parte, era vorba despre o cercetare internă disciplinară. Ambele trebuiau finalizate”, explică Călin Stăiculescu, avocat.

IPJ Timiş s-a autosesizat în acest caz, după ce acuzaţiile au ajuns în spaţiul public. Dar pentru ca ancheta să aibă finalitate, sunt necesare plângerile femeilor.