Incident ȘOCANT la Arad! Un pacient COVID s-a aruncat de la etaj

Un pacient infectat cu coronavirus s-a aruncat pe geamul salonului în care fusese internat. Totul după ce a fost mutat pe un alt tronson al secției COVID.

10 mart. 2021, 12:04
Incident ȘOCANT la Arad! Un pacient COVID s-a aruncat de la etaj

Incident ȘOCANT la Arad! Gestul șocant al pacientului a venit după ce a fost mutat pe un alt tronson al secției COVID, deși dorea să fie îngrijit în continuare de același medic. Incidentul a avut loc în această dimineață, în jurul orei 09:00, conform aradon.ro.

Bărbatul de 60 de ani, confirmat cu coronavirus, era internat la Spitalul din Grădiște. Acesta s-a aruncat de pe geamul salonului în care fusese internat, însă, din fericire, salonul se afla la parter. În urma gestului extrem, bărbatul s-a ales doar cu escoriații în zona genunchilor. Pacientul a fost  transferat pe secția ATI în această dimineață, cu o infectare pulmonară de 80 la sută și se afla sub ventilație non-invazivă.

Citește și: Ne așteaptă un nou LOCKDOWN în România? Florin Cîțu, declarații de ultimă oră: „Nu luăm în calcul”

Incident ȘOCANT la Arad!

„Pacientul este în Unitatea de Primir Urgenţe a Spitalului Judeţean şi este în stare stabilă. El prezintă escoliaţii în zona picioarelor, iar medicii din UPU îi vor efectua şi o tomografie, pentru a fi investigat în totalitate. Pacientul este un domn în vârstă de 60 de ani”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean din Arad, la Antena 3.

„Întrebat de ce a dorit să se arunce de pe fereastră, bărbatul a explicat că nu a avut nicio problemă cu personalul medical, doar că el doreşte să fie tratat de o anume doctoriţă din cadrul spitalului. (…) La această oră nu ştiu să vă spun dacă pacientul a beneficiat de suport psihologic. Deocamdată este conştient, cooperant, rănile provocate în urma incidentului nu sunt grave”, a mai adăugat ea.

Acuzații GRAVE la încă un spital din România. Pacienții ar fi fost SEDAȚI până la moarte. Sancțiuni DURE

După situația gravă de la Spitalul Județean Sibiu, rudele unor pacienții decedați din Arad fac declarații șocante. În urma sesizărilor făcute de familiile aparținătorilor au fost aplicate mai multe sancțiuni în rândul cadrelor medicale. Bolnavii ar fi fost sedați pentru a nu se agita, conform sesizărilor făcute de familie. În urma declarațiilor șocante, conducerea spitalului din Arad a aplicat mai multe sancțiuni cadrelor medicale care s-au ocupat de pacienții în cauză.

Șapte reclamații din partea familiilor pacienților decedați există la Spitalul Județean Arad. Una dintre reclamante susține că mama sa a venit pe picioare la spital pentru o simplă evaluare post-COVID, însă a murit la doar trei zile după internare, în urma tratamentului primit.

Prin urmare, medicul șef al secției în cauză a fost retrogradat din funcție, asistentul medical care a completat fișa în avans a fost sancționat cu 10% pe o perioadă de două luni din salariul de bază, iar alte 14 cadre medicale care au participat la îngrijrea pacientei au fost sancționate cu 5% din salariul de bază pentru o perioadă de o lună de zile, conform ARADON.