Incidenţa COVID-19 în Bucureşti continuă să scadă. În ce condiţii s-ar putea redeschide şcolile şi grădiniţele

Rata de incidenţă COVID-19 calculată la 14 zile continuă se scadă în Bucureşti. Conform datelor DSP Bucureşti, incidenţa este de peste 2 ori mai mare faţă de cea anunţată în urmă cu o lună în Capitală.

31 oct. 2021, 11:07
Incidenţa COVID-19 în Bucureşti continuă să scadă. În ce condiţii s-ar putea redeschide şcolile şi grădiniţele

Incidenţa COVID-19 în Bucureşti este, duminică, de 14,35 cazuri la mia de locuitori, potrivit DSP Bucureşti. Este a noua zi în care incidenţa scade în Capitală.

Cea mai mare valoare a fost atinsă pe 22 octombrie – 16.54 la mia de locuitori, conform DSP Bucureşti.

În urmă cu o lună, pe 30 septembrie, incidenţa COVID-19 în Bucureşti era de 6.64.

Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat duminică peste 7.400 de noi infectări cu coronavirus în ultimele 24 de ore. Cu toate acestea spitalele de boli infecţioase sunt pline de pacienţi COVID-19 cu forme medii şi grave.

Citeşte şi: Bilanț vaccinare 30 octombrie 2021. Aproape 89 de mii de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore

De asemenea, peste 400 de persoane diagnosticate cu COVID-19 au murit.

„Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 31 octombrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 7.424 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 427 decese dintre care 33 anterioare. Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00”, a transmis Grupul pentru Comunicare Strategică.

Citeşte şi: Certificat verde temporar la 10 zile după prima doză de vaccin anti-COVID. Propunerea PSD

Şcolile şi grădiniţele se vor redeschide cu prezență fizică doar sub pragul de 6 la mie. Ce prevede programul de guvernare al Cabinetului Ciucă

Școlile și grădinițele se vor mai redeschide cu prezență fizică doar sub pragul de 6 la mie, rata de infectare la nivel național, potrivit programului de Guvernare al Cabinetului Ciucă, depus în Parlament sâmbătă.

Potrivit programului de Guvernare al Cabinetului Ciucă, „în situația în care incidența cumulată la 14 zile la nivel național este mai mare de 3 și mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori, se vor adopta măsuri de relaxare ce vor permite reluarea unor activități și creșterea numărului de participanți la acestea, astfel:

a) Reluarea activităților care impun prezența fizică în unitățile de învățământ și desfășurarea acestora în conformitate cu scenariile stabilite prin ordinul comun al ministrului educației și ministrului sănătății”.