Incidente Bruxelles. Patru persoane aduse în faţa justiţiei, un poliţist rănit

Patru persoane vor fi aduse în fața justiției după violențele care au avut loc sâmbătă în urma unei manifestații la Bruxelles, incident care a alimentat din nou polemica privind securitatea în capitala belgiană și modul în care poliția locală gestionează reuniunile, relatează AFP.

RomaniaTV.net
26 nov. 2017, 15:38
Incidente Bruxelles. Patru persoane aduse în faţa justiţiei, un poliţist rănit

Forțele de ordine au efectuat 71 de arestări după incidentele care s-au soldat cu un rănit în rândul polițiștilor. După verificări, trei minori și un major au fost puși la dispoziția justiției belgiene, a explicat purtătoarea de cuvânt al parchetului din Bruxelles, Ine Van Wymersch.

Există mai multe acuzații împotriva acestora, de la tentativa de furt prin efracție până la distrugere, loviri și răniri precum și port de arme.

Un polițist se află încă în spital pentru fractură de craniu după ce a fost lovit de un glonț în cap, viața sa nefiind în pericol, a adăugat purtătoarea de cuvânt.

Parchetul intenționează să solicite arestarea individului major implicat în acest incident, a precizat ea.

‘Toleranța zero este aplicabilă împotriva acestor tineri care distrug proprietatea altora’, a scris pe Twitter ministrul belgian al Afacerilor Interne, Jan Jambon.

Aproximativ 71 de persoane au fost reținute sâmbătă după-amiază într-un zonă comercială din Bruxelles după ce un grup de persoane care participaseră la o manifestație a devastat câteva magazine și a agresat forțele de ordine, a informat poliția locală, relatează AFP.

Este pentru a treia oară când violențe izbucnesc la Bruxelles în două săptămâni. La 15 noiembrie, o adunare neautorizată organizată de o vedetă a rețelelor sociale a degenerat atunci când poliția a încercat să împrăștie participanții.

Patru zile mai devreme, o serie de violențe au marcat calificarea Marocului la viitorul Campionat Mondial de Fotbal.