Incidente în Europa League: 100 de SUPORTERI ai echipei Saint-Etienne agresaţi la Kiev VIDEO

Unsprezece suporteri ai echipei franceze de fotbal AS Saint-Etienne, veniţi să asiste la meciul cu Dnepr Dnepropetrovsk din cadrul competiţiei Europa League, disputat joi seara la Kiev, au fost răniţi în confruntările cu fanii "ultras" ai formaţiei ucrainene, care au avut loc înaintea jocului.

12 dec. 2014, 08:27
Incidente în Europa League: 100 de SUPORTERI ai echipei Saint-Etienne agresaţi la Kiev VIDEO

ASSE deplânge incidentele grave care s-au produs joi după-amiază la Kiev, unde 100 de suporteri ai echipei noastre au fost agresaţi în mod neaşteptat, într-un bar, de către suporteri ucraineni, înarmaţi cu cuţite şi pistoale cu bile. Unsprezece dintre fanii noştri au fost transportaţi la un spital din Kiev, în timp ce alţii, cu răni uşoare, au ţinut să asiste la meci„, a precizat clubul francez pe site-ul său, potrivit Agerpres.

 

Autorităţile ucrainene au precizat că doi suporteri francezi au suferit răni serioase la cap.

În urmă cu câteva ore, o confruntare a avut loc între suporterii de fotbal francezi şi ucraineni. Doi francezi au fost spitalizaţi cu fracturi la cap„, a scris pe Facebook un consilier al ministrului ucrainean de Interne, Anton Gheraşcenko. Purtătorul de cuvânt al poliţiei din Kiev a declarat că doi ucraineni au fost reţinuţi şi plasaţi în arest.

Potrivit clubului AS Saint-Etienne, suporterii francezi au fost conduşi „în siguranţă” la aeroportul din Kiev, la finalul jocului, „graţie intervenţiei ambasadei Franţei”, în timp ce răniţii urmau să fie repatriaţi în avionul echipei de fotbal.

AS Saint-Etienne a fost învinsă cu 1-0 de Dnepr Dnepropetrovsk şi eliminată din Europa League, ucrainenii obţinând calificarea în şaisprezecimile de finală.