Incidente la Oltchim. Protestatarii, FUGĂRIŢI de jandarmi în curtea combinatului VIDEO

Sute de muncitori au reluat miercuri protestele pe platforma combinatului Oltchim, din Râmnicu Vâlcea. Manifestaţia s-a desfăşurat în mod paşnic până în jurul orei 11, când muncitorii s-au retras în secţii, după ce au primit asigurări că până vineri vor primi tichetele de masă, iar până pe 5 octombrie vor încasa avansul pe luna august. În curte au mai rămas totuşi 20 de protestatari, care au susţinut că sunt de la compania Metchim, iar jandarmii au intervenit pentru a-i dispersa.

RomaniaTV.net
26 sept. 2012, 05:58
Incidente la Oltchim. Protestatarii, FUGĂRIŢI de jandarmi în curtea combinatului VIDEO

Update ora 11.10 După ce muncitorii de la Oltchim s-au retras în secţii, în curte au mai rămas 20 de persoane cu pancarte, pe care aveau scrise mesaje împotriva guvernului Ponta şi a lui Dan Diaconescu. Jandarmii au intervenit şi au încercat să-i disperseze. Se pare că printre cei 20 de oameni se aflau şi persoane din afara combinatului, care nu erau angajate la Oltchim. Unul dintre protestatari rămaşi în curte a declarat că este angajat al Metchim, una dintre companiile de pe platforma chimică şi la care nu s-au plătit salariile de patru luni de zile.

Update În jurul orei 11.00, majoritatea muncitorilor de la Oltchim s-au retras în secţii, după ce au primit promisiunea că până vineri vor primi tichetele de masă, iar până pe 5 octombrie vor primi avansul pe luna august.

Peste 500 de muncitori s-au strâns încă de la primele ore ale dimineţii pe platforma combinatului Oltchim, pentru a protesta faţă de neplata salariilor, dar numărul manifestanţilor se aşteaptă să ajungă la peste 1.000 până la prânz.

Nemulţumirea a ajuns la cote maxime, iar oamenii nu mai au încredere în promisiunile făcute de guvernanţi. Problema lor cea mai gravă este că nu şi-au primit salariile pe luna august, deşi au primit promisiuni ferme că acest lucru se va întâmpla. O parte dintre muncirori vor mai lucra până joi, la revizia anuală a instalaţiilor, însă de joi ei nu vor mai avea practic ce să facă. Producţia este oprită, iar curentul electric este tăiat.

Nemulţumirile angajaţilor de la Oltchim s-au mutat şi pe pancarte. Supăraţi de incertitudinea în privinţa privatizării, salariaţii au afişat mesaje împotriva lui Dan Diaconescu.

Oamenii au avut pancarte pe care scria „Oltchim nu e OTV”, „Ponta nu ceda”şi ”Banii sau puşcăria”.

Protestarilor de la Oltchim li s-au alăturat 300 de muncitori din Argeş, de la Arpechim, divizia de petrochimie, care asigură materia primă pentru Oltchim.

Protestele de la Oltchim au fost reluate după opt zile, în care oamenii au aşteptat ca Guvernul să îşi respecte angajamentele.

Citeşte şi:

Unde s-au scurs banii Oltchim. Lista firmelor-CĂPUŞĂ care au lucrat cu combinatul