Incidentele se țin lanț în Pasajul Unirii. Un autocar a rămas blocat la intrare, deoarece nu a respectat limita de înălțime

După ce Pasajul Unirii abia a fost redeschis în urma incendiului de marți, un nou incident a avut loc azi. Un autocar a rămas blocat la intrare, după ce șoferul nu a respectat limita de înălțime.

20 oct. 2022, 21:32
Incidentele se țin lanț în Pasajul Unirii. Un autocar a rămas blocat la intrare, deoarece nu a respectat limita de înălțime

Este al șaselea incident petrecut în Pasajul Unirii după ce acesta a fost modernizat. Azi, încă un autocar a rămas blocat la intrare, pentru că șoferul nu a respectat indicatorul care semnaliza limita de înălțime.

Autocarul a fost scos, fără pagube majore, de sub poarta metalică. Șoferul care a fost amendat le-a explicat polițiștilor că a fost indus în eroare de indicatorul de viteză amplasat în acea zonă. Semnul pe care scrie 40 este lângă cel cu limita de înălțime admisă, de 3,5 metri.

Citește și: Momentul în care mașina unde se aflau doi adulți și un copil a luat foc, în Pasajul Unirii – VIDEO

Bilanțul accidentelor din Pasajul Unirii de la modernizarea acestuia

Pasajul Unirii a fost renovat în această vară, fiind redeschis circulaţiei rutiere în 5 septembrie. Problemele se țin lanț de Pasajul Unirii încă de la inaugurare. Un autocar a lovit, acum o lună, indicatorul de înălțime de la intrare, acesta fiind al patrulea incident de acest gen de la redeschiderea pasajului după lucrările de reabilitare care au costat 12 milioane de euro. În total, șase incidente au avut loc în pasaj de la redeschiderea de după modernizare.

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluța, a reacționat în urma evenimentelor. „Înălțimea a fost verificată de Poliție, este de 3,54 m. Iar la interiorul pasajului, înălțimea e și mai mare, de 3,7 m în interior, așa cum prevede legea. Pasajul respectă întocmai standardele”.

„Respectați regulile și semnele de circulație afișate clar încă de la intrarea în Pasajul Unirii! Altfel, riscați să vă răniți, pe voi sau pe alți participanți la trafic, să vă avariați mașinile și să suportați cheltuielile de refacere pentru eventualele distrugeri provocate la acest obiectiv realizat și pus în siguranță de comunitatea Sectorului 4.

Ieri, un șofer de autocar a ignorat semnul de circulatie pe care era specificată clar înălțimea maximă pe care un autovehicul trebuie să o aibă pentru a putea intra în pasaj, și a rămas blocat în poarta de protecție de dinainte de intrarea în tunel.

Este bine totuși că nu s-a întâmplat ceva mai grav, însă nici nu vreau să mă gândesc ce s-ar fi întâmplat în pasaj, dacă nu era acest delimitator din fier pe care este afișată restricția de 3,5 metri înălțime?”, spunea Băluță în urmă cu o lună.

Citește și: Pasajul Unirii nu are aviz ISU. Ce spune legea despre autorizația privind securitatea la incendiu