Momentul în care mașina unde se aflau doi adulți și un copil a luat foc, în Pasajul Unirii – VIDEO

Momentul șocant cu incendiul mașinii în care se afla o familie a fost filmat de camerele de supraveghere instalate în Pasajul Unirii.

18 oct. 2022, 14:29
Momentul în care mașina unde se aflau doi adulți și un copil a luat foc, în Pasajul Unirii – VIDEO

În imagini se observă cum, la un moment dat, șoferul frânează brusc, observând flăcările care i-au cuprins autoturismul. Din mașină au coborât speriați un bărbat, o femeie, care și-au scos repede copilul aflat în spate, și s-au îndepărtat cât mai mult de autoturismul aflat în flăcări. Din fericire, întreaga familie a scăpat nevătămată.

Opt autospeciale de stingere și cinci autospeciale SMURD au intervenit de urgență în Pasajul Unirii pentru stingerea incendiului.

Oamenii aflați în pasaj au fost evacuați în timpul intervenției, iar ulterior, după stingerea incendiului, au revenit pentru a-și recupera mașinile.

Toți participanții la trafic au fost afectați. Circulația a fost blocată minute întregi pe ambele sensuri.

Pasajul Unirii, incidente pe bandă rulantă după renovare

Pasajul Unirii a fost renovat în această vară, fiind redeschis circulaţiei rutiere în 5 septembrie. Problemele se țin lanț de Pasajul Unirii încă de la inaugurare. Un autocar a lovit, acum o lună, indicatorul de înălțime de la intrare, acesta fiind al patrulea incident de acest gen de la redeschiderea pasajului după lucrările de reabilitare care au costat 12 milioane de euro.

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluța, a reacționat în urma evenimentelor. „Înălțimea a fost verificată de Poliție, este de 3,54 m. Iar la interiorul pasajului, înălțimea e și mai mare, de 3,7 m în interior, așa cum prevede legea. Pasajul respectă întocmai standardele”.

„Respectați regulile și semnele de circulație afișate clar încă de la intrarea în Pasajul Unirii! Altfel, riscați să vă răniți, pe voi sau pe alți participanți la trafic, să vă avariați mașinile și să suportați cheltuielile de refacere pentru eventualele distrugeri provocate la acest obiectiv realizat și pus în siguranță de comunitatea Sectorului 4.

Ieri, un șofer de autocar a ignorat semnul de circulatie pe care era specificată clar înălțimea maximă pe care un autovehicul trebuie să o aibă pentru a putea intra în pasaj, și a rămas blocat în poarta de protecție de dinainte de intrarea în tunel.

Este bine totuși că nu s-a întâmplat ceva mai grav, însă nici nu vreau să mă gândesc ce s-ar fi întâmplat în pasaj, dacă nu era acest delimitator din fier pe care este afișată restricția de 3,5 metri înălțime?”, spunea Băluță în urmă cu o lună.

Citește și Incident grav în Pasajul Unirii. O mașină a luat foc, traficul e blocat pe ambele sensuri

Citește și Accident mortal în Capitală. O persoană de a fost ucisă și o alta rănită chiar pe trecerea de pietoni