Incident grav în Pasajul Unirii. O mașină a luat foc, traficul e blocat pe ambele sensuri

Un incident deosebit de grav a avut loc, marți dimineață, în Pasajul Unirii. O mașină cu pasageri a luat foc, iar traficul în pasaj a fost complet blocat.

18 oct. 2022, 10:03

Update

– Incendiul a fost stins, iar proprietarii mașinilor rămase în pasaj au fost chemați să le ridice.

Purtătorul de cuvânt al ISU a anunțat că se intervine cu opt autospeciale de stingere și cu cinci autospeciale SMURD chiar în aceste momente pentru stingerea incendiului din Pasajul Unirii. Autoturismul arde, sunt degajări mari de fum.

În autoturismul în care s-a produs incendiul erau doi adulți și un copil. Din fericire, până în momentul de față nu a fost înregistrată vreo victimă.

Prima mașină de pompieri care a ajuns la intervenție nu a putut intra în pasaj din cauză că înălțimea depășea gabaritul pasajului. În intersecție nu merg nici semafoarele, oamenii legii dirijează traficul.

Au fost evacuați toți oamenii aflați în pasaj. În momentul de față sunt doar echipajele de salvare și intervenție.

Și ceilalți participanți la trafic au fost afectați. Sunt restricții de circulație pe ambele sensuri de mers în acest moment.

Pasajul Unirii, incidente pe bandă rulantă după renovare

Pasajul Unirii a fost renovat în această vară, fiind redeschis circulaţiei rutiere în 5 septembrie. Problemele se țin lanț de Pasajul Unirii încă de la inaugurare. Un autocar a lovit, acum o lună, indicatorul de înălțime de la intrare, acesta fiind al patrulea incident de acest gen de la redeschiderea pasajului după lucrările de reabilitare care au costat 12 milioane de euro.

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluța, a reacționat în urma evenimentelor. „Înălțimea a fost verificată de Poliție, este de 3,54 m. Iar la interiorul pasajului, înălțimea e și mai mare, de 3,7 m în interior, așa cum prevede legea. Pasajul respectă întocmai standardele”.

„Respectați regulile și semnele de circulație afișate clar încă de la intrarea în Pasajul Unirii! Altfel, riscați să vă răniți, pe voi sau pe alți participanți la trafic, să vă avariați mașinile și să suportați cheltuielile de refacere pentru eventualele distrugeri provocate la acest obiectiv realizat și pus în siguranță de comunitatea Sectorului 4.

Ieri, un șofer de autocar a ignorat semnul de circulatie pe care era specificată clar înălțimea maximă pe care un autovehicul trebuie să o aibă pentru a putea intra în pasaj, și a rămas blocat în poarta de protecție de dinainte de intrarea în tunel.

Este bine totuși că nu s-a întâmplat ceva mai grav, însă nici nu vreau să mă gândesc ce s-ar fi întâmplat în pasaj, dacă nu era acest delimitator din fier pe care este afișată restricția de 3,5 metri înălțime?”, spunea Băluță în urmă cu o lună.