Inconştienţă dincolo de limite: Au fost descoperite vaccinuri contrafăcute

Descoperirea în cursul lunii iulie a unui proces de fabricare ilegală de vaccinuri într-un laborator a stârnit furie în rândul opiniei publice.

RomaniaTV.net
30 iul. 2018, 12:06
Inconştienţă dincolo de limite: Au fost descoperite vaccinuri contrafăcute

Mai mulţi părinţi au manifestat luni la Beijing în faţa Ministerului chinez al Sănătăţii după un scandal privind vaccinuri necorespunzătoare, astfel de proteste fiind extrem de rare în China, relatează AFP.

Manifestanţii s-au instalat în faţa gardurilor Ministerului Sănătăţii, purtând banderole prin care cereau sancţiuni pentru vinovaţii de acest scandal care a izbucnit la mijlocul lunii iulie.

Conform unor înregistrări video publicate pe reţelele de socializare, manifestaţii au scandat „Este nevoie de o lege privind vaccinurile”.

O jurnalistă a AFP care a mers la faţa locului aproape de prânz nu a mai văzut manifestanţi. Forţele de ordine intervin de obicei extrem de repede la incidente de acest tip, dispersându-i pe contestatari sau chiar arestându-i.

Descoperirea în cursul lunii iulie a unui proces de fabricare ilegală de vaccinuri împotriva rabiei într-un laborator din nord-estul ţării a stârnit furie în rândul opiniei publice, pe care autorităţile nu au reuşit în totalitate să o aplaneze, în ciuda controlului strâns pe care îl exercită asupra internetului şi reţelelor de socializare.

Laboratorul farmaceutic Changchun Changsheng este suspectat că a falsificat registre de producţie şi că a modificat parametri de fabricare. 15 persoane au fost arestate, printre care şi preşedintele director general al laboratorului.

Preşedintele Xi Jinping a fost constrâns să reacţioneze denunţând practicile „odioase şi şocante” ale companiei farmaceutice incriminate. A fost deschisă o inspecţie naţională asupra laboratoarelor de producţie de vaccinuri.

Autorităţile au dat asigurări că vaccinuri necorespunzătoare nu au părăsit uzinele Changchun Changsheng, însă numeroşi părinţi spun că nu mai au încredere în diferitele tipuri tipuri de vaccinuri administrate copiilor lor. 


loading...
Partenerii noștri