INCREDIBIL: A supravieţuit 60 de ore în apă, la 30m adâncime, după scufundarea vasului său

Un bărbat a fost salvat după 60 de ore petrecute pe fundul apei din Golful Guineei, singur pe epava unui vas, auzind în permanenţă zgomotul produs de peştii care devorau cadavrele colegilor săi de echipaj. Este experienţa traumatizantă, relatată joi de BBC, trăită de Harrison Okene, un nigerian de 29 de ani, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
14 iun. 2013, 13:02
INCREDIBIL: A supravieţuit 60 de ore în apă, la 30m adâncime, după scufundarea vasului său

Plecat pe mare cu alţi 11 membri ai echipajului, bucătarul era la toaletă când vasul, aflat în dificultate, a început să se răstoarne, scrie 20minutes.fr. Când vaporul se scufunda, el a reuşit să dea de o pungă de aer. ‘Mă gândeam mereu că apa va invada tot spaţiul, dar nu s-a întâmplat aşa’, a spus el.

După 60 de ore lungi de singurătate, sete şi foame, Harrison Okene a auzit venind scafandrii, trimişi să recupereze corpurile celor 12 naufragiaţi. A fost o rază de speranţă pentru Okene, dar o spaimă serioasă pentru scafandrul pe care l-a apucat de picior, se arată pe site-ul BBC.

Harrison Okene a fost adus apoi la suprafaţă, cu multă precauţie, luând în considerare presiunea suferită de corpul său în timpul celor 60 de ore petrecute la mare adâncime. Unic supravieţuitor al naufragiului, bărbatul este încă în stare de şoc: ‘Acasă, am uneori impresia că patul se scufundă. Mi se pare că sunt încă sub apă şi mă trezesc ţipând…’.