INCREDIBIL A ucis un om din neglijenţă şi a primit o sancţiune de 10% din salariu VIDEO

Atât va plăti, timp de 3 luni, medicul din Sibiu, cercetat pentru că un suferind a murit după ce a căzut pe scări, chiar la spital. În plus, brancardierul care era cu pacientul în momentul căzăturii a fost găsit nevinovat de către comisia de disciplină a unităţii.

RomaniaTV.net
05 mai 2012, 05:31
INCREDIBIL A ucis un om din neglijenţă şi a primit o sancţiune de 10% din salariu VIDEO

Comisia de disciplină a spitalului a analizat declaraţiile familiei cât şi cele ale personalului medical şi a decis să-i sancţioneze pe cei implicaţi, mai puţin pe brancardierul care l-a scăpat pe bolnav pe scări.

„Comisia a stabilit următoarele sancţiuni: avertisment scris pentru medicul rezident, avertisment scris pentru medicul specialist, sancţionarea cu reducere a indemnizaţiei pentru 3 luni cu 10% şi solicitarea ca activitatea să se desfăşoare în afara staţionarului şi avertisment scris pentru asistentele din schimbul doi”, a declarat Decebal Todăriţă, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean Sibiu.

Rudele bărbatului sunt nemulţumite de decizia luată de conducerea spitalului.

„Nu se poate aşa ceva. Să-i lase să mai lucreze şi decizie de 10 la sută din salariu aia nu-l mai aduce pe taică-meu înapoi”, a spus  Marcel Malanga, fiul victimei.

„Ar trebui să nu mai lucreze în spital pentru că aşa ceva, să laşi un om să moară şi să-l laşi să meargă acasă după o zi, fără să-i faci nimica”, a spus Claudia Malanga, fiica victimei.

Rudele au intentat deja o acţiune în instanţă iar în paralel s-a autosesizat şi Parchetul care face cercetari pentru ucidere din culpă.

Bărbatul de 62 de ani a murit pe 25 aprilie după ce a căzut pe scările unui spital din Sibiu, în timp ce era dus de un infirmier la raze. Acesta a suferit o hemoragie şi a murit, în urma unor cheaguri de sânge formate pe creier.

Medicii spun că au vrut să îl opereze, însă nu au riscat. Bărbatul a fost externat joi, însă în weekend a revenit la spital, iar miercuri a decedat.