INCREDIBIL! Băieţel de 3 ani, dat jos din avion pentru că n-a vrut să-şi pună centura de siguranţă

Un băieţel în vârstă de numai 3 ani a fost coborât cu forţa dintr-un avion. Măsura a fost luată după ce copilul a refuzat să-şi pună centura de siguranţă în timp ce aeronava se pregătea de decolare. Familia consideră că măsura a fost exagerată, în timp ce compania aeriană insistă că siguranţa pasagerilor este prioritară.

RomaniaTV.net
31 mai 2012, 09:52
INCREDIBIL! Băieţel de 3 ani, dat jos din avion pentru că n-a vrut să-şi pună centura de siguranţă

Incidentul a avut loc pe un aeroport din Alaska. Copilul era speriat de zbor şi a refuzat să îşi pună centura şi să stea liniştit în timpul manevrelor de decolare.

„Era puţin speriat, plângea, era somnoros. Era îmbufnat, spunea „Nu, pleacă”, dar avea centura pusă. Încerca să se ridice, dar îl ţinea centura”, a spus Mark Yanchak, tatăl copilului.

Mama băieţelului stătea la clasa I cu celălalt fiu şi a venit să-l linştească. „După două-trei minute, am reuşit să îl calmez”, a spus Svetlana Yanchak. Însă pilotul luase deja decizia de a întoarce avionul la poartă şi a debarca pasagerul problemă. Aşa că întreaga familie a coborât din aeronavă.

„Consider că am fost trataţi ca nişte infractori” a precizat mama copilului.

Familia a refuzat oferta companiei de a primi bilete pentru un alt zbor. Ei au explicat că fiului lor îi va fi frică de acum încolo să mai urce în vreun avion. Societatea a explicat că decizia pilotului a fost întemeiată, deoarece copilul ar fi putut periclita siguranţa zborului.