Incredibil! Cât câştigă un casier la LIDL în Marea Britanie! Lanţul de supermarketuri tocmai a majorat salariile! In România nici IT-iştii nu iau atâţia bani pe lună

Lidl a majorat salariile pentru noii angajați din atelier cu mai mult de 10 lire sterline pe oră, ceea ce arată că va deveni cel mai bine plătit supermarket din Marea Britanie.

18 nov. 2021, 10:59
Incredibil! Cât câştigă un casier la LIDL în Marea Britanie! Lanţul de supermarketuri tocmai a majorat salariile! In România nici IT-iştii nu iau atâţia bani pe lună

Sefii Lidl au spus că salariile de început vor crește de la 9,50 lire sterline la 10,10 lire sterline pe oră, în afara Londrei, și de la 10,85 lire sterline la 11,30 lire sterline în Londra din martie anul viitor. În bani româneşti, acest lucru înseamnă aproximativ 60 de lei pe oră.

Şi angajaţii cu experienţă vor avea ratele de salariu crescute la 11,40 lire sterline în afara Londrei, respectiv 12,25 lire sterline în interiorul Londrei, în funcție de vechimea în muncă.

Reprezentanţii supermarketului susţin că acest lucru înseamnă că Lidl devine, astfel, cel mai bine plătit din țară. Decizia creşterii salariilor a venit în semn de recunoaștere faţă de munca grea depusă de angajaţi în timpul pandemiei.

Șefii au spus că suma de 18 milioane de lire sterline cheltuite de companie pentru noile salarii echivalează cu 50 de milioane de lire sterline investite în creșteri salariale pe oră în ultimii cinci ani.

Urmează un bonus de 200 de lire sterline pentru toţi lucrătorii din prima linie din acest an, alături de tichete cadou de 150 de lire sterline pentru tot personalul care a lucrat în 2020, în timpul pandemiei.

Christian Hartnagel, directorul executiv al Lidl GB, a declarat: „Avem planuri ambițioase de a ne dezvolta afacerea în Marea Britanie și, pentru a face acest lucru, trebuie să ne asigurăm că atragem și avem grijă de cei mai buni angajaţi la fiecare nivel al afacerii noastre”.

La începutul acestui an, Morrisons a devenit primul supermarket din Marea Britanie care a plătit cel puțin 10 lire sterline pe oră după ce și-a majorat salariul minim de la 9,20 lire sterline. Multe companii au fost forțate să mărească salariile pe fondul unei bătălii continue pentru personal.

Citeşte şi Lidl România vine cu oferta anului. Dă gratuit un BMW X4! Ce trebuie să facă românii pentru a intra în posesia lui!

Citeşte şi Pârtie la raft! Lidl vine cu oferte de îngheaţă concurenţa pentru sezonul rece. Nu rata oferta de joi!