Incredibil ce au descoperit cercetătorii într-o rocă veche de 300 de milioane de ani

În vara lui 1998, mai mulți oameni de știință ruși s-au deplasat la circa 300 de kilometri de Moscova pentru a investiga rămășițele unui meteorit. Chiar lângă locul în care se prăbușise meteoritul în cauză a fost descoperită o rocă impresionantă în care era încastrat un șurub de fier.

11 mai 2014, 16:05

Specialiștii au prelevat roca și au trimis-o spre un laborator unde să fie analizată, scrie efemeride.ro. S-a estimat că nu provenea de pe meteorit și că se formase pe Terra în urmă cu aproximativ 320 milioane de ani.

Citeşte şi Spectacol pe cerul Rusiei. Un meteorit a explodat înainte să lovească Pământul VIDEO

După cum ne este prezentată istoria planetei noastre, la vremea respectivă nu existau pe Terra forme inteligente de viață. Din acest motiv s-a produs întrebarea de unde poate să provină acest șurub misterios? Speculațiile nu au încetat să apară, mai ales că șurubul pare să semene foarte bine cu cele folosite de oameni în ziua de astăzi. Are un diametru de aproximativ 3 centimetri și la capăt său se observă o piuliță de circa 1 centimetru. Lungimea sa a fost una necunoscută, în condițiile în care în piatra respectivă s-au descoperit aproximativ 4 centimetri de filet.

Cazul de eroare pentru estimarea vechimii șurubului a fost exclus în clipa în care analizele de laborator au arătat că atomii de fier ai șurubului și cei de siliciu din piatră s-au răspândit pe cele două obiecte. Astfel șurubul a ajuns să existe în piatra respectivă care are o vechime de 320 de milioane de ani. Acest fapt i-a împins pe specialiștii ruși să declare că șurubul este mult mai vechi decât piatra și că este posibil ca el să fi fost creat cu mult timp înainte.

Citeşte şi Întâlnirea de GRADUL 3 este iminentă. Un vânător de EXTRATEREŞTRI anunţă când va avea loc

Aceste aspect a fost studiat intens de oamenii de știință ruși, care în cele din urmă au confirmat faptul că șurubul misterios a fost construit artificial și nu s-a născut în urma unui proces natural. Cu toate acestea, nimeni nu poate să spune cu precizie cine a putut realiza un asemenea obiect în urmă cu peste 300 de milioane de ani în condițiile în care nu exista viața inteligentă pe Terra?