Incredibil! Ce se întâmplă dacă mănânci 3 kiwi pe zi

Hipertensiunea este una dintre cele mai frecvente boli din zilele noastre. Ea poate crea probleme grave de inimă precum infarct, afecţiuni coronariene sau atac cerebral.

RomaniaTV.net
21 apr. 2017, 14:22
Incredibil! Ce se întâmplă dacă mănânci 3 kiwi pe zi

Cauzele hipertensiunii sunt, de obicei, dieta nesănătoasă şi sedentarismul. E bine să ştii că un aliment-minune îţi poate salva viaţa.

Kiwi, un fruct sănătos

Kiwi este un fruct tropical bogat în magneziu şi potasiu, care au rolul de a regla presiunea sângelui şi îmbunătăţeşte sistemul cardiovascular. Mai mult decât atât, dacă mănânci 3 kiwi pe zi te vei simţi mai sănătoasă şi plină de energie.

Explozie de vitamine

Combinaţia de fitonutrienţi, vitamine (B1, B3, B6, B9, C, E, K) şi minerale (potasiu, magneziu, fosfor,calciu, fier zinc, mangan) regăsite în kiwi fac din acest fruct un adevărat aliat în lupta împotriva bolilor de inima, atacului de cord şi bolilor repiratorii. Proprietăţile naturale ale kiwi-ului îi permit să subţieze sângele fără efectele secundare ce pot apărea în cazul folosirii asipirinei. De aceea, kiwi-ul este un aliat de nădejde al sistemului circulator: reduce şansele de formare ale cheagurilor de sânge, coborând nivelul colesterolului negativ şi micşorând tensiunea.

Când trebuie să îl consumi

Ideal ar fi să îl consumi înainte de mese, la distanţă de două ore. Dacă îţi plac sucurile de fructe, îl poţi consuma şi sub formă de smoothie, în combinaţie cu banane sau căpşuni.

Bine de ştiut!

Kiwi-ul conţine multe enzime care se activează atunci cand îl tai. Activându-se, acestea frăgezesc rapid pulpa fructului. Când îl foloseşti în salata de fructe, kiwi-ul se taie ultimul. Cu cat fructul este mai copt, cu atât mai mare este puterea sa antioxidantă.

Atenţie!

Fiind destul de acid şi cu un mare conţinut de fibre vegetale, se impune totuşi o atenţie sporită mai ales în cazul persoanelor cu probleme digestive.

Citeşte şi Slăbeşti 1 kg pe zi cu dieta cu kiwi