INCREDIBIL: Comisar european acuzat de FRAUDĂ. Are de RETURNAT statului SUTE DE MILIOANE de euro

Fiscul belgian îi solicită comisarului european pentru comerţ să îi plătească statului suma de 900.000 de euro întrucât acesta ar fi comis o fraudă prin nedeclararea unei valori mai mari a acţiunilor în cursul unei operaţiuni bursiere realizate împreună cu soţia sa care a adus venituri de 1,2 milioane de euro, relatează vineri ziarele Tijd şi Echo, citate de Mediafax.

RomaniaTV.net
08 nov. 2013, 10:13
INCREDIBIL: Comisar european acuzat de FRAUDĂ. Are de RETURNAT statului SUTE DE MILIOANE de euro

Cele două părţi nu au reuşit să ajungă la un acord amiabil, astfel încât cazul va fi tranşat la tribunal. Procesul va începe la 25 noiembrie, cu şapte luni înainte de alegeri.

În plus, Fiscul solicită impozit pe venitul obţinut de De Gucht, o amendă de 50% din valoarea acestuia şi plata unei dobânzi. Karel De Gucht nu a fost însă de acord cu solicitările administraţiei fiscale.

Citeşte şi Care este CEL MAI MARE PARADIS FISCAL din UE

Înainte ca procesul să înceapă pe fond la 25 noiembrie, Curtea de Apel din Gand se va pronunţa la 19 noiembrie asupra unei chestiuni de procedură, întrucât avocaţii comisarului european pentru comerţ invocă faptul că Fiscul nu avea dreptul să consulte conturile soţilor De Gucht.