INCREDIBIL. Cum a scăpat de cancer o pacientă care nu răspundea la chimioterapie

Arrica Wallace din Kansas, SUA, a fost diagnosticată, în urmă cu doi ani, cu o formă avansată de cancer de col uterin, care nu răspundea la chimioterapie și radioterapie. În prezent, femeia nu mai prezintă niciun semn al bolii, iar sistemul ei imunitar este responsabil pentru asta.

05 iun. 2014, 11:04
INCREDIBIL. Cum a scăpat de cancer o pacientă care nu răspundea la chimioterapie

Tratamentul experimental care i-a redat sănătatea lui Arrica Wallace, diagnosticată cu cancer de col uterin, este bazat pe imunoterapie, care amplifică modurile în care corpul nostru atacă tumorile, potrivit yahoo.com.

Arrica Wallace avea 35 de ani atunci când i-a fost descoperit cancerul de col uterin. S-a răspândit rapid, iar una dintre tumori a crescut atât de mult, încât a ajuns să îi blocheze traheea. Medicii i-au spus că mai are de trăit cel mult un an, însă femeia s-a gândit la cei doi copii pe care îi are, de 8 și 12 ani, și pur și simplu nu a vrut să se dea bătută.

S-a înscris în studiu, iar primul pas a fost ca una dintre tumori să îi fie extirpată. A urmat izolarea unor celule speciale ale sistemului imunitar care atacau respectiva tumoare și multiplicarea acestora în laborator. Ultima etapă a constat în injectarea în corpul pacientei a miliarde de celule imunitare, alături de un tratament care stimula întreg sistemul imunitar. „Au trecut 22 de luni de la tratament și 17 luni de când anaizele ies bine”, a declarat Arrica.

CITEŞTE ŞI: Declaraţia unui RENUMIT MEDIC: „Orice CANCER se poate VINDECA între 2 şi 16 săptămâni”