INCREDIBIL! Hotelul plutitor din Dubai, unic în lume. Include vile motorizate ce pot naviga către alte locații GALERIE FOTO

Hotelul plutitor de 5 stele din Dubai este unic în lume. Complexul va fi inaugurat în 2023 și include 12 vile motorizate care pot naviga către alte locații.

17 dec. 2021, 12:34

Hotelul plutitor de 5 stele din Dubai este o construcție unică în lume și va deveni o nouă atracție turistică pentru persoanele cu dare de mână. Complexul hotelier cuprinde 12 vile plutitoare cu motor, astfel oaspeții vor putea naviga către noi locații.

Hotelierii români au spart toate barierele. Cea mai scumpă cameră de Revelion e în Poiana Brașov. Românii trebuie să scoată din buzunar aproape 3.000 de euro pentru trei nopți de cazare!

Hotelul plutitor de lux din Dubai va fi inaugurat în 2023. Resortul se va numi Kempinski Floating Palace și va fi localizat lângă plaja Jumeirah.

Cele 12 vile plutitoare, care înconjoară hotelul, sunt echipate cu un motor special, iar norocoșii oaspeți vor putea naviga în alte locații la o viteză foarte mică. Potrivit companiei elvețiene Kempinski, aceste mai multe pontoane vor face legătura între aceste vile și hotelul plutitor.

Condițiile meteo vor dicta dacă vilele vor putea ancora mai departe – sunt necesare ape calme pentru a naviga. Ele nu pot călători în larg și nu sunt destinate să fie ancorate permanent în altă parte.

Vilele vor fi construcții din sticlă cu două etaje și vor include între unul și patru dormitoare, precum și o terasă privată pe acoperiș, dar și o piscină infinită.

Vilele vor fi de asemenea echipate cu „ferestre panoramice mari și toate caracteristicile tehnice ale unei case inteligente”.

Potrivit unui comunicat, vilele au fost proiectate pentru a fi ecologice și vor avea panouri solare. Fiecare proprietate va fi disponibilă spre vânzare sau închiriere.

Oaspeții vor putea ajunge la stațiune – care va fi construită de Șantierul Naval Seagate – cu bărci cu motor sau, alternativ, se pot opri cu propriul iaht.

Există o punte de parcare care va găzdui până la 16 bărci, iar iahturile mai mari vor face legătura cu hotelul principal printr-un pasaj central, notează un comunicat al companiei Kempinski.

Hotelul va avea și un heliport plutitor, astfel încât oaspeții să poată sosi pe calea aerului.

Planurile de proiectare arată că hotelul principal va fi împărțit în patru corpuri, toate unite între ele în centru printr-o piramidă din sticlă, relatează Daily Mail.

Această clădire va găzdui „tot luxul unui hotel de cinci stele, de la restaurante gourmet exclusiviste, baruri, spa și piscine până la buticuri și zone de banchet”.

Cei cazați în vile pot beneficia de fiecare dintre aceste facilități.

Afaceristul Ioan Niculae şi-a scos hotelul din Venus la vânzare. Care este preţul de pornire pentru unitatea de cazare

Discutând despre noua stațiune, Bernold Schroeder, CEO al Kempinski Group și președinte al consiliului de administrație al Kempinski AG, a declarat „Suntem încântați că din 2023 vom oferi oaspeților noștri din Dubai o experiență unică care îmbină reputația destinației ca un oraș high-tech cu eleganța europeană atemporală a hotelurilor Kempinski. Proiectul extrem de inovator al șantierului naval Seagate convinge nu numai prin tehnologia sa de vârf, ci și prin stilul și designul impecabil.”

Domnul Mohamed El Bahrawy, CEO și fondator al șantierului naval Seagate, adaugă:

„Este încântator să vedem că, pentru prima dată, o marcă de calibrul Kempinski va gestiona un hotel plutitor de o asemenea amploare și suntem încrezători că hotelul nostru va va fi în curând una dintre atracțiile turistice de top din Dubai.”

Prețurile și data oficială de deschidere a noii stațiuni nu au fost încă confirmate.