INCREDIBIL: O mamă cu 12 copii a născut cvintupleţi pe care i-a conceput pe cale naturală

O femeie de 48 de ani din Australia, care are deja 12 copii, a dat naştere la cvintupleţi, pe care nu i-a conceput prin vreun tratament de fertilizare, ci pe cale naturală.

RomaniaTV.net
04 sept. 2012, 18:35

Australianca din Melbourne, în vârstă de 48 de ani, al cărei nume nu a fost precizat, a născut doi băieţi şi trei fete prin cezariană. Din păcate, una dintre fetiţe nu a supravieţuit naşterii. Sunt primii cvintupleţi din ultimii 30 de ani care se nasc în Melbourne. Şansele ca o femeie să conceapă pe cale naturală cvintupleţi sunt, potrivit statisticilor, de una la 55 de milioane.

Femeia a fost asistată de 30 de specialişti, inclusiv pediatri şi anestezişti. Un purtător de cuvânt de la Centrul Medical Monash, unde s-a produs istoricul eveniment, a anunţat că „mama bebeluşilor se simte bine” şi că „unul dintre bebeluşi este mort”.

Ceilalţi patru supravieţuitori sunt supravegheaţi zi şi noapte în secţia de terapie intensivă pentru nou-născuţi a spitalului.

Potrivit informaţiilor difuzate de Channel Seven, familia cu 16 copii, care nu a dorit să fie identificată, a devenit acum cea mai mare familie din statul australian Victoria.

Ultimii cvintupleţi care s-au născut în statul Victoria au fost fraţii Kissane, veniţi pe lume în 1980, cu 11 săptămâni înainte de termen. Din păcate, niciunul dintre ei nu a supravieţuit.

Între cele mai neobişnuite naşteri multiple se numără şi cea a americancei Nadya Suleman, zisă şi „Octomum” care a născut octupleţi, în ianuarie 2009, ea mai având şase copii. Nadya a făcut însă tratament de fertilizare in vitro.

Mia McGhee din Columbus a născut sextupleţi anul trecut şi a devenit celebră după ce a postat pe Facebook fotografii cu ea, copiii şi partenerul ei Rozonno. Au fost invitaţi după aceea la emisiunea celebrei Oprah Winfrey, care le-a oferit un card de credit Walmart în valoare de 250.000 de dolari.

Jeanette Fardelin din Liverpool, Merseyside, a făcut cvintupleţi prin inseminare artificială cu spermă îngheţată de 6 ani. A mai făcut gemeni anul acesta, prin acelaşi procedeu, pe care i-a născut în iulie. 

Şi, în fine, o altă curiozitate este Kim Hefer, din Cambridgeshire, care a născut de două ori băieţi gemeni în aceeaşi zi şi lună, dar la diferenţă de patru ani, primii fiind născuţi în 2008, iar ceilalţi gemeni, anul acesta.