Incredibil! O ţară europeană ar putea închide FACEBOOK şi Youtube

Premierul turc, Recep Tayyip Erdogan, implicat într-un scandal politico-financiar, a amenințat, în cursul unui interviu difuzat joi seară, că va interzice în Turcia site-urile YouTube și Facebook după alegerile locale de la 30 martie, scrie AFP.

07 mart. 2014, 07:37
Incredibil! O ţară europeană ar putea închide FACEBOOK şi Youtube

‘Sunt noi măsuri pe care le vom lua în acest domeniu după 30 martie (…), inclusiv interzicerea (site-urilor YouTube și Facebook)’, a declarat Erdogan la postul turc de televiziune ATV.

De la punerea sub acuzare în luna decembrie a zeci de apropiați ai regimului, patroni, parlamentari ori funcționari cu rang înalt, suspectați de corupție, opoziția cere demisia prim-ministrului Erdogan.

Conversații telefonice care îl implică direct în afaceri de corupție au fost publicate pe internet săptămâna trecută.

FACEBOOK: Fericirea e CONTAGIOASĂ. Încearcă şi tu!

În aceste discuții a căror autenticitate nu a fost stabilită definitiv, Recep Tayyip Erdogan îi cere fiului său să ascundă sume importante de bani ori vorbește despre un comision insuficient plătit de un grup industrial.

Miercuri, șeful guvernului s-a revoltat încă o dată că i-au fost ascultate convorbirile telefonice, vorbind despre un ‘montaj imoral’ și acuzându-și adversarii de complot pentru răsturnarea guvernului.

În plină campanie electorală, el a promis miercuri că va părăsi viața politică dacă partidul lui nu va câștiga municipalele programate pentru 30 martie, care vor avea valoare de test pentru regimul de la Ankara.