INCREDIBIL Şeful de secţie de la Penitenciarul Rahova a luat mită de la politişti

Şeful de secţie de la Penitenciarul Rahova trimis în judecată de DNA a luat mită chiar de la poliţişti. Politiştii de la Vama Halmeu îi dădeau mită şefului de secţie pentru a beneficia de condiţii de arest decente şi pentru a nu fi mutaţi în celulă lângă deţinuţi periculoşi.

RomaniaTV.net
12 feb. 2012, 11:07
INCREDIBIL Şeful de secţie de la Penitenciarul Rahova a luat mită de la politişti

Virgil Mihuţ a fost denunţat de Sebastian Morar, Rudolf Kocsan, Marius Raducanu şi Ion Dimitroglu. Banii au fost daţi prin intermediul unui alt contrabandist, Alin Ionica Hotea.

Şeful de penitenciar închidea ochii atunci când îi prindea pe detinuţi cu telefoane mobile, îi muta în anumite camere, evita să întocmească rapoarte dacă deţinuţii savârşeau abateri.

Halil Deveci, cetatean turc arestat pentru trafic international de droguri de mare risc, era capul unei reţele de trafic de droguri care aproviziona consumatorii din Bucureşti şi Constanţa. Acesta, la rândul său, l-a denunţat pe Virgil Mihuţ.

Mihuţ cerea taxe lunare pentru ca unii deţinuţi să stea în aceeaşi cameră aşa cum voiau ei, pentru a nu li se face controale în cameră.

Alin Ionica Hotea a devenit om de încredere al lui Mihut, avea acces pe holurile secţiei, intra în contact cu ceilaţti deţinuţi, neoficial.

Virgil Mihuţ i-a spus lui Hotea că pachetele reprezinta „cadouri de la deţinuti pentru diverse facilităţi”. În schema a intrat şi nevasta lui Hotea. Aceasta primea sau trimitea prin poştă diferite sume de bani cuprinse între 200 şi 2.000 de lei, trimise de la oficiul Postal Halmeu sau din Satu Mare. Banii erau trimişi ca la chirie, la începutul fiecarei luni.

Citeşte şi:

Şeful de secţie din Penitenciarul Rahova a fost arestat preventiv

Un şef de secţie de la Penitenciarul Rahova, reţinut de DNA. Sile Cămătaru, printre cei favorizaţi