INCREDIBIL. Şi-a scos copilul la vânzare pe Facebook: Cine dă 20 de milioane de dolari pe fiul meu?

După ce statul i-a închis afacerea ilegală, un saudit şi-a scos fiul la vânzare pe Facebook, cerând 20 de milioane de dolari pe el. Bărbatul a spus că voia astfel să evite să ajungă la sapă de lemn.

RomaniaTV.net
10 ian. 2012, 18:34
INCREDIBIL. Şi-a scos copilul la vânzare pe Facebook: Cine dă 20 de milioane de dolari pe fiul meu?

Saud bin Nasser Al Shahry le-a explicat anchetatorilor că vânzarea fiului său era pentru el singura soluţie de  a asigura traiul soţiei şi fiicei lui, scrie Daily Mail. Era aproape gata să încheie vânzarea, dar mai trebuia să afle din ce oraş era cumpărătorul, când autorităţile saudite l-au oprit.

Shahry luase această decizie după ce autorităţile îi refuzaseră un împrumut, pe care el îl ceruse după ce i se închisese afacerea. Motivul refuzului a fost acela că depăşise vârsta de 35 de ani, până la care ar fi putut primi împrumutul.

Nu este clar însă dacă bărbatul ar fi vrut, totuşi, să îşi vândă cu adevărat băiatul sau doar a încercat să capete popularitate în urma acestei iniţiative şocante. Dar oricare dintre cele două variante ar fi posibilă, deoarece, deşi legea saudită incriminează traficul de persoane, în practică situaţia este alta, mulţi copii fiind abuzaţi şi traficaţi fără ca autorii acestor crime să fie pedepsiţi.

De asemenea, vânzarea pe Facebook ar fi fost imposibilă, deoarece reţeaua de socializare se supune unor reguli stricte privind facilitarea eventualelor acţiuni criminale de acest gen.