INCREDIBIL Un băieţel din China poate vedea perfect şi în întuneric. El are ochi de pisică

Un băiat din China este un caz rarisim. Are ochi atipici pentru un asiatic, de un albastru clar, numai că vede cu ei ca pisica, adică şi în întuneric.

28 ian. 2012, 11:50
INCREDIBIL Un băieţel din China poate vedea perfect şi în întuneric. El are ochi de pisică

Presa din China este, la propriu, cu ochii pe ochii lui Youhui Nong, despre care s-a auzit prima dată în 2009. Anul acesta, povestea lui a făcut turul lumii.

Băiatul suferă de o boală rară, numită luekodermie, afecţiune care sporeşte nefiresc sensibilitatea pupilei la lumină, astfel încât băiatul poate să vadă şi în întuneric, la fel ca pisicile şi ca alte animale cu vedere nocturnă, dar îl deranjează lumina puternică, cum este, de pildă, cea a Soarelui, scrie Gentside.  De asemenea, raritate în lumea asiatică, micul chinez are ochii albaştri ca cerul.

„Când s-a născut, am observat că ochii lui erau altfel. Erau albaştri. L-am dus la spital, la Dahua, iar medicii ne-au spus să nu ne facem griji, că ochii băiatului îşi vor schimba culoarea, cu timpul. Dar de atunci încolo, nimic nu s-a schimbat”, a povestit tatăl copilului, Shihua.

Mai târziu, la şcoală, unul dinre profesorii lui a observat că băiatul strîngea din pleoape la lumină puternică şi se plângea că vede în ceaţă. A fost din nou consultat de specilişti, care au mai observat  că atunci când îndreptau o rază de lumină puternică spre ochii băiatului, aceştia deveneau fluorescenţi şi emiteau la rândul lor „o lumină albastru-verzuie, exact ca cea a pisicilor”. De atunci, copilul a fost supranumit „băiatul-pisică”.