Incubatoare pe post de aeroterme pentru bebelușii de la Maternitatea din Ploiești, soluția găsită de medici ca nou-născuții să nu moară de frig

Încălzirea centralizată nu mai funcționează la Maternitatea din Ploiești, iar medicii de acolo au găsit soluția pentru a-i încălzi pe bebeluși: incubatoare pe post de aeroterme.

20 oct. 2022, 13:07
Incubatoare pe post de aeroterme pentru bebelușii de la Maternitatea din Ploiești, soluția găsită de medici ca nou-născuții să nu moară de frig

Bebelușii de la Maternitatea din Ploiești sunt ținuți în incubatoare, pe post de aeroterme, ca să nu înghețe de frig în saloane. Mămicile, în schimb, sunt nevoite să suporte temperaturile din această perioadă. Nu s-a găsit încă o soluție și pentru ele.

De altfel, nu e singura situație de acest gen. S-au luat măsuri disperate și la Spitalul Județean de Urgență din Ploiești. Încălzirea saloanelor cu pacienți de acolo se face cu ajutorul aparatelor de aer condiționat. Acest lucru implică un consum ridicat la energie electrică.

Managerii unităților medicale caută în continuare și alte soluții pentru a micșora dependența spitalelor de sistemul centralizat de încălzire. Ploieștenii așteaptă ca problema termoficării să fie rezolvată, mai ales că ei nu au apă caldă de cinci luni de zile.

Reprezentanții societății care se ocupă cu livrarea agentului termic au transmis că începând de astăzi vor începe să facă probe și că până la finalul săptămânii oamenii vor avea apă caldă.

Citește și Prețul plătit de patru asistente pentru a se angaja la un spital din București. Au fost păcălite de un bărbat că le va angaja

Citește și Focar de infecţii cu nosocomiale în secţia ATI a Spitalului Judeţean Târgu Mureş. Cinci pacienţi au murit