Încurcătură de proporţii într-un spital! Un pacient cu COVID va fi deshumat după ce a fost îngropat de o altă familie

La un spital din judeţul Satu Mare s-a produs o încurcătură de proporţii. Din cauza faptului că etichetele au fost puse greşit la morgă, un bărbat, care a murit din cauza coronavirusului, a fost înmormântat din greşeală de o altă familie. 

RomaniaTV.net
18 sept. 2020, 17:46
Încurcătură de proporţii într-un spital! Un pacient cu COVID va fi deshumat după ce a fost îngropat de o altă familie

Încidentul a avut loc miercuri, după ce frigiderul de la morga din Carei s-a defectat și toate cele trei cadavre care se aflau în acel moment în morga spitalului au fost mutate într-o altă încăpere. Etichetele cu numele cadavrelor ar fi căzut, iar angajatul ar fi omis să mai pună alte etichete cu numele trupurilor.

Citeşte şi: Familia unui preot, distrusă de coronavirus. Ultimele cuvinte ale fiului înainte să moară

În cursul dimineții de joi, familia unei femei de 80 de ani care se număra printre cei decedați s-a prezentat la morga spitalului pentru a ridica trupul. Pentru că toate cele trei cadavre erau purtătoare ale noului coronavirus, identificarea se face mai greu, astfel că familia a plecat acasă cu trupul unui bărbat, fără ca măcar să-și dea seama. Bărbatul respectiv a fost deja înmormântat de respectiva familie.

Descoperirea a fost făcută abia în cursul dimineții de vineri, când familia bărbatului înmormântat în greșeală s-a prezentat la morga spitalului pentru a ridica trupul decedatului.

Citeşte şi: Topul judeţelor care au înregistrat cele mai multe cazuri de infectări cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore

În momentul în care conducerea spitalului a sesizat greșeala, a alertat autoritățile, pentru că trupul bărbatului înmormântat din greșeală trebuie să fie acum deshumat.

Reporterii PresaSM au aflat cum a fost posibilă încurcătura de la Prosectura Spitalului Carei, în urma căreia corpul neînsuflețit al preotului ortodox Ioan Panusciac (53 de ani), decedat și confirmat cu COVID la Spitalul Carei, a fost dat din greșeală unei alte familii, care l-a îngropat. Acum urmează să se facă dezhumarea și înmormântarea în locul corespunzător.