India, invitata de onoare la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes 2013

India este ţara care a primit statutul de "invitat de onoare" la ediţia din 2013 a Festivalului Internaţional de Film de la Cannes.

RomaniaTV.net
24 nov. 2012, 16:42
India, invitata de onoare la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes 2013

Cea de-a 66-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes din 2013 va avea loc în aceeaşi perioadă (15-26 mai 2013) în care cinematografia indiană va celebra împlinirea unui secol de existenţă.

India este cea de-a treia ţară care primeşte acest statut special din partea organizatorilor festivalului de pe Croazetă, după Egipt (2011) şi Brazilia (2012), informează hollywoodreporter.com.

Informaţia a fost dată publicităţii de Christian Jeune, directorul departamentului de film al festivalului francez, în numele delegatului general al Festivalului de la Cannes Thierry Fremaux, cu ocazia evenimentului Film Bazaar, un târg internaţional de cinematografie, organizat în statul indian Goa.

Film Bazaar, care se desfăşoară pe durata a patru zile, este organizat de Corporaţia Naţională pentru Dezvoltarea Filmului Indian, şi se va încheia duminică.

Incluzând ateliere de producţie cinematografică şi scenaristică, Film Bazaar este organizat în cadrul Festivalului Internaţional de Film din India, care se desfăşoară în perioada 20-30 noiembrie.