Infectat cu COVID-19, Nicu urma să fie externat, fiind aproape vindecat. Deodată, starea lui s-a agravat brusc şi a murit

Moartea unui român de 34 de ani, la Londra, a surprins o lume întreagă, inclusiv pe medici, care se pregăteau să-l externeze.

RomaniaTV.net
16 apr. 2020, 09:18
Infectat cu COVID-19, Nicu urma să fie externat, fiind aproape vindecat. Deodată, starea lui s-a agravat brusc şi a murit

Nicu Urzică este românul de 34 de ani, din Suceava, care plecase la muncă în Londra pentru a le oferi celor opt copii o viață mai bună. Dar Londra era locul în care avea să-și piardă viața din cauza coronavirusului.

Citeşte şi: Arestul Poliţiei Suceava a fost închis după ce şeful instituţiei a fost testat pozitiv cu COVID-19

Infectat cu COVID-19, bărbatul urma să fie externat, fiind aproape vindecat, doar că starea lui s-a agravat brusc, provocându-i decesul și luându-i prin surprindere pe medici. 

Totul a început cu o răceală. A stat acasă o săptămână, nu s-a mai dus la muncă. A crezut că își revine și a vrut să se întoarcă. Doctorul i-a spus că e bine și se poate duce. A muncit două zile și i s-a făcut din nou rău. A sunat la medic și a anunțat, dar i s-a spus să stea în casă. A stat așa încă vreo două zile, când a simțit că nu mai poate să respire. A venit ambulanța după vreo trei ore. I-au pus oxigen și și-a revenit.

L-au internat pe Terapie Intensivă, starea sa era gravă. După o săptămână petrecută la ATI, și-a revenit. A fost mutat în salon și se discuta chiar de externare, când, brusc, situația s-a schimbat. Starea sa s-a agravat. Se pare că a făcut niște cheaguri de sânge care i-au blocat tot„, a povestit Ianis Urzică, fratele bărbatului decedat, pentru Obiectiv de Suceava.

Comunitatea de români din Londra a organizat o strângere de fonduri și au reușit să strângă în 24 de ore aproape 90.000 de lire sterline, pentru a ajuta familia îndoliată a bărbatului decedat.

Sperăm ca într-o săptămână să reușim să-l aducem acasă, demersurile sunt destul de greoaie„, a mai spus fratele bărbatului.

Citeşte şi Accident grav în Joia Mare. Un TIR plin cu carcase de porc s-a răsturnat