Infecţiile urinare: Cum le tratezi ca să nu recidiveze

Infecțiile urinare sunt mai răspândite chiar și decât cele respiratorii. Statisticile arată că o jumătate din femei au fost afectate măcar o dată în timpul vieții de un astfel de episod. Când o astfel de infecție revine de mai multe ori, vorbim despre cistita recidivantă.

RomaniaTV.net
19 apr. 2018, 07:32
Infecţiile urinare: Cum le tratezi ca să nu recidiveze

Numite și cistite, infecțiile urinare apar când diferite bacterii ajung în tractul urinar, se multiplică și afectează apoi rinichii și căile urinare, care nu mai funcționează la parametrii normali. Urmările sunt nevoia frecventă și urgentă de a urina și un anume disconfort la urinare, manifestat prin dureri sau usturimi.

Cauzele infecțiilor urinare

Aparatul urinar și urina au o serie de proprietăți cu rolul specific de a bloca accesul bacteriilor și a opri înmulțirea lor, prin orificiul extern al uretrei. Frecvent, bacteriile provin din tractul inferior al aparatului digestiv și din anus, care se învecinează anatomic cu deschiderea uretrei. Astfel se explică și frecvența mai mare a infecțiilor urinare la femei, mult mai des afectate decât bărbații.

Citeşte şi Respiraţie urât mirositoare (Halitoza). Cauze si remedii. Ce să faci şi ce să eviţi când ai respiraţia urât mirositoare

Din cauza lungimii scurte a uretrei la femei, germenii prezenți în zona anală pot migra repede în vezică. De altfel, în majoritatea infecțiilor urinare, bacteria care declanșează infecția este E.coli, un microb care se găsește la nivelul colonului și anusului, responsabil de apariția cistitei, pielonefritei și a abcesului de prostată.

Pot da dureri la urinare

Simptomele unei infecții urinare sunt:

– nevoia de a urina des cu eliminarea unei cantități mici de lichid
– durere sau usturimi
– urină tulbure sau cu miros neplăcut
– dureri laterale de spate sub cutia toracică
– uneori, grețuri și vărsături.

Află de ce reapare infecția urinară AICI.