Infern în România. Se aşteaptă o săptămână pentru o înmormântare la Oradea, iar la Spitalul din Ploieşti este coadă de maşini mortuare

Este dezastru în România, din cauza deceselor provocate de covid-19. Groparii nu mai fac faţă, iar primăriile închiriază utilaje care să sape gropile. La Oradea se aşteaptă o săptămână pentru o înmormântare. De asemenea, la Spitalul din Ploieşti este coadă de maşini mortuare.

20 oct. 2021, 21:51
Infern în România. Se aşteaptă o săptămână pentru o înmormântare la Oradea, iar la Spitalul din Ploieşti este coadă de maşini mortuare
Infern în România. Se aşteaptă o săptămână pentru o înmormântare la Oradea, iar la Spitalul din Ploieşti este coadă de maşini mortuare

Infern în România din cauza deceselor provocate de virusul SARS-COVD-2. Primăria din Oradea anunţă că timpul de aşteptare pentru programarea unei înmormântări este de aproximativ o săptămână.

Infern în România. La Oradea se aşteaptă o săptămână pentru o înmormântare

Groparii din Oradea sunt depăşiţi de situaţie, iar Primăria anunţă că mormintele vor fi săpate cu utilaje. De asemenea, municipalitatea a anunţat că de săptămâna viitoare se vor distribui locuri de veci în parcela nouă a cimitirului Rulikowski.

„Având în vedere perioada grea pe care o traversăm, când numărul de decese creşte tot mai mult de la o zi la alta, iar timpul de aşteptare pentru programarea unei înmormântări este, inevitabil, mai mare. În momentul de faţă, la Cimitirul Municipal Rulikowski, timpul de aşteptare pentru programarea unei înmormântări este de aproximativ o săptămână, deşi a fost suplimentat personalul angajat pentru săpatul gropilor, în condiţiile în care numărul înmormântărilor programate este de 10 sau chiar 11 pe zi. La Capela Municipală pot fi depuşi doar decedaţii pentru care s-a făcut programarea înmormântării”, a anunţat Primăria Oradea.

Pentru a face faţă situaţiei, municipalitatea pune la dispoziţie camere frigorifice, iar tariful pentru utilizarea acestora fiind plafonat la 300 de lei.

„Având în vedere condiţiile actuale, când timpul de aşteptare pentru programarea înmormântărilor a crescut, conducerea Administraţiei Domeniului Public (ADP) Oradea a decis să plafoneze această sumă la maximum 300 de lei, indiferent de câte zile urmează a fi depozitat decedatul la camera frigorifică, înainte de înmormântare”, a mai transmis instituţia.

Citeşte şi Reportaj România Tv din mijlocul iadului din spitale. Mărturiile cutremurătoare ale medicilor: „Suntem depăşiţi, dar trebuie să facem faţă”. Imaginile dezastrului din saloane

Coadă de mașini mortuare la Spitalul Județean Ploiești

Situaţia este cumplită şi la Ploieşti. Acolo, peste 20 de mașini mortuare asteptau, miercuri, în curtea Spitalului Județean Ploiești, pe aleea care duce spre morgă, potrivit ziarulincomod.

Mulți dintre șoferii acestora purtau costume de protecție anti-Covid 19.

Potrivit datelor transmise de autorități, 23 de oameni infectați cu Covid au murit în ultimele 24 de ore la Spitalul Județean.

România a ajuns pe primul loc în lume la numărul de decese zilnice de coronavirus raportate la populaţia ţării. În ultima săptămână au fost raportate zilnic peste 300 de decese provocate de coronavirus.

De la începutul pandemiei până în prezent, 85,7% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 de ani, iar 94,1% din persoanele decedate aveau cel puţin o comorbiditate asociată.

Citeşte şi Avertismentul unui medic pentru antivaccinişti: „Dacă va fi să vedeți negru în fața ochilor, e culoarea sacilor. Vă treziți cumva, dragii mei?”