Infirmieră filmată când a încărcat varză în portbagajul mașinii lângă Spitalul Județean Târgu Jiu

E anchetă la Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu după ce o angajată a unităţii medicale a fost filmată în timp ce încărca varză în portbagajul unei mașini, în timpul programului.

13 nov. 2022, 15:12
Infirmieră filmată când a încărcat varză în portbagajul mașinii lângă Spitalul Județean Târgu Jiu

O infirmieră a Spitalului Județean Târgu Jiu a fost suprinsă în timp ce se pregăta probabil pentru sezonul murăturilor. În imaginile publicate de gorjonline.ro se poate vedea angajata spitalului în timp ce încarca varză în portbagajul unui autovehicul parcat pe strada Tudor Vladimirescu.

Citeşte şi: Accident grave cu zeci de răniţi noaptea trecută pe drumurile din România. O maşină s-a răsturnat, alta a căzut într-un lac

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu a decis să deschidă o anchetă internă după ce a văzut filmarea.

„În legătură cu aspectele sesizate în mediul online (sâmbătă seara o persoană de sex feminin, îmbrăcată în uniformă de spital, a fost filmată în timp ce încărca varză în portbagajul unui autovehicul parcat lângă Spitalul de pe strada Tudor Vladimirescu), managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu a dispus începerea unor verificări, astfel că, în cursul zilei de mâine, luni, va fi constituită o comisie de cercetare disciplinară. În funcție de rezultatul verificărilor, se va decide ce măsuri se impun în acest caz”, au anunțat reprezentanții spitalului.

Citeşte şi: Alocația pentru hrana bolnavilor, afectată de scumpirile uriașe. Câți bani alocă Guvernul pentru trei mese pe zi

Infirmiera lucrează la Secția Recuperare Medicină Fizică și Balneologie.

„Atitudinea unor asemenea angajați, precum doamna din filmare, nu este acceptată și aduce grave prejudicii de imagine unității medicale. Voi constitui o comisie de cercetare disciplinară, căci aceste fapte nu pot rămâne nesancționate. Probabil, dacă se întâmpla așa ceva în sistemul privat, persoana în cauză avea deja desfăcut contractul de muncă. În sistemul de stat, legislația nu este atât de permisibilă, trebuie constituite aceste comisii de cercetare disciplinară care să stabilească gravitatea faptei în funcție de care se vor aplica sancțiuni”, a mai precizat Dumitru Vienescu, managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu.