„Influencerul” lui Dumnezeu, beatificat de Biserica Catolică. Adolescentul a murit la vârsta de 15 ani de leucemie

Carlo Acutis a fost răpus de leucemie în urmă cu 14 ani. Pe atunci, adolescentul avea doar 15 ani. Carlo este primul „milenial" beatificat de Biserica Catolică, scrie Digi24. Tânărul, un geniu al informaticii, era supranumit „influencerul" lui Dumnezeu.

RomaniaTV.net
12 oct. 2020, 08:57

Mintea sclipitoare a lui Carlo era dublată de o nobleţe sufletească desăvârşită, el fiind implicat în numeroase acțiuni caritabile. Tânărul pasionat de computere avea o credinţă mare în Dumnezeu şi considera că internetul ajută la răspândirea credinţei catolice. Băiatul i-a ajutat pe preoţi să realizeze site-uri pentru parohiile lor şi a creat o expoziţie online despre miracolele religioase din lume.

Carlo obişnuia ca, noaptea, să ofere pături şi hrană persoanelor fără adăpost, participa zilnic la slujbe şi îşi dona banii de buzunar unei organizaţii catolice caritabile.

În 2019, Papa Francisc l-a menţionat drept model pentru generaţiile mai tinere care sunt expuse riscului de „egoism, izolare şi plăceri trecătoare” odată cu expunerea la lumea digitală. Carlo Acutis „a ştiut să folosească noile tehnici de comunicare pentru a transmite Evanghelia, nu a căzut în capcană”, a spus Papa.

Carlo Acutis a săvârşit minuni

Se pare că atât de puternică i-a fost credinţa şi atât de mare iubirea pentru Dumnezeu, încât Dumnezeu l-a hătăzit cu darul facerii de minuni. În 2013, Carlo a reuşit ca, prin rugăciune,să vindece un băiat brazilian care suferea de o rară afecţiune pancreatică. În luna februarie a acestui an, Papa Francisc a autorizat Congregaţia pentru Cauzele Sfinţilor să promulge o serie de noi decrete pentru beatificare după ce Vaticanul a trecut vindecarea copilului brazilian în rândul minunilor. 

Citeste si O adolescentă de 17 ani din Texas a fost desemnată femeia cu cele mai lungi picioare din lume. Câţi centimetri măsoară un picior

După decesul lui Carlo, survenit în 2006, inima acestuia a fost așezată lângă altarul unei biserici.

În perioada premergătoare ceremoniei de beatificare, trupul îmbălsămat al lui Acutis a fost expus spre a fi venerat de credincioşi. Acesta era îmbrăcat în jeanşi, bluză din flanel şi pantofi sport, ţinând în mână un rozariu.

La ceremonia beatificării, etapă premergătoare sanctificării în Biserica Catolică, au participat familia și mai mulți tineri.