TVR i-a făcut plângere penală lui Cristian Oprean. Șeful delegației din Qatar, acuzat că a cumpărat 712 bilete în loc de 64

Este scandal între conducerea TVR și Cristian Oprea, coordonatorul delegației TVR la Cupa Mondială de Fotbal din Qatar. Acesta este acuzat că ar fi cumpărat 712 bilete la „prețuri speciale”, în numele instituției. Televiziunea publică a anunțat că a depus o plângere penală împotriva lui.

17 ian. 2023, 23:50
TVR i-a făcut plângere penală lui Cristian Oprean. Șeful delegației din Qatar, acuzat că a cumpărat 712 bilete în loc de 64

Scandal la TVR după ce șeful delegației aflate în Qatar a fost acuzat că a vândut biletele instituției la suprapreț. Șeful delegației TVR din Qatar, Cristian Oprean, a fost acuzat de un cetățean român că a vândut biletele instituției la suprapreț.

TVR a anunțat marți, 17 ianuarie, că a depus o plângere penală împotriva lui Cristian Oprean, coordonatorul delegației TVR la Campionatul de Fotbal din Qatar, „privind modul în care au fost achiziționate și gestionate biletele” oferite de către FIFA televiziunii publice la „prețuri speciale”.

Cristian Oprean a fost șeful delegației în Qatar în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie 2022.

Citiți și: Scandal uriaş după CM 2022. Şeful delegaţiei TVR de la Mondialul Qatar şi-a dat demisia! 

Totul a început atunci când o persoană a reclamat, în mai multe e-mailuri, că fostul angajat Cristian Oprean, coordonatorul delegației TVR la CM din Qatar, i-a vândut bilete pentru partida Franța-Maroc, atunci când TVR a demarat o procedură de cercetare disciplinară, potrivit libertatea.ro

Cristian Oprean, angajat al TVR de 23 de ani, și-a dat demisia la începutul săptămânii trecute, înainte ca cercetarea disciplinară să fie încheiată, iar în acest context procedura internă a fost sistată.

Tichetele erau marcate „ROTVR” și aparțineau TVR în calitate de broadcaster oficial pentru România, „iar reclamantul nu a putut intra pe stadion din cauza condițiilor speciale în care biletele puteau fi folosite”.

TVR susține că Oprean ar fi cumpărat mai multe bilete decât a declarat

Televiziunea publică a precizat într-un comunicat, că în urma verificărilor, s-a constatat că Oprean a cumpărat în realitate de 10 ori mai multe bilete decât a declarat.

Potrivit TVR, Oprean „și-a depășit atribuțiile de coordonator al delegației TVR la CM din Qatar” și, totodată, „a abuzat de poziția sa pentru a achiziționa și transmite altor persoane biletele emise de reprezentanţii FIFA pentru SRTv”.

„De asemenea, cetățeanul a reclamat faptul că a plătit o sumă mult mai mare decât cea înscrisă pe bilete. Ca urmare a consultării portalului oficial pus la dispoziţie de FIFA pentru comanda biletelor, reprezentanții TVR au aflat că domnul Oprean a achiziționat în numele TVR, dar fără să fie mandatat în acest sens, nu 64, ci 712 de tichete de acces la diferite partide ale CM de Fotbal 2022”,  se arată în comunicatul TVR.

Replica lui Cristian Oprean nu a întârziat să apară. Acesta a oferit un interviu pentru paginademedia.ro, în care a a declarat că a cumpărat 64 de bilete „pentru prieteni”, pentru „a ajuta”.

El a catalogat acuzațiile drept „un bluf, o invenție, un fake” și le-a respins. Totodată, „a recunoscut că nu a anunţat conducerea” TVR, susținând că „nu era nevoie”.

Conducerea TVR a decis să sesizeze organele de urmărire penală în acest caz.

Citiți și: Scandal la TVR după ce șeful delegației aflate în Qatar a fost acuzat că a vândut biletele instituției la suprapreț: ”Am de gând să reclam la FIFA acest lucru”