Infractori care făceau bani falşi la o imprimantă, arestaţi preventiv

Patru persoane au primit, joi, mandate de arestare preventivă în dosarul banilor falşi obţinuţi la imprimantă şi puşi în circulaţie de o grupare infracţională din judeţul Hunedoara, specializată în falsificare de monedă sau alte valori, decizia instanţei Tribunalului Hunedoara fiind contestată însă de apărătorii inculpaţilor.

23 oct. 2014, 12:10
Infractori care făceau bani falşi la o imprimantă, arestaţi preventiv

„Instanţa a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a celor patru inculpaţi. Având în vedere că au contestat hotărârea Tribunalului Hunedoara, dosarul se va transmite Curţii de Apel Alba-Iulia, în vederea soluţionării contestaţiei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Tribunalului Hunedoara, Ildiko Glăman.

Cei patru inculpaţi sunt acuzaţi că au ‘fabricat’ şi pus în circulaţie peste 100 de bancnote false cu valoarea nominală de 200 de lei. Banii falşi erau produşi cu ajutorul unei imprimante performante ce era ascunsă într-un imobil din comuna hunedoreană Brănişca. Gruparea se ocupa cu acest gen de activităţi din luna aprilie, bancnotele false fiind puse în circulaţie şi depistate ulterior de administratorii societăţilor comerciale la care au fost plasate sau de către angajaţii unor bănci, potrivit unui comunicat al DIICOT.

CITEŞTE ŞI ALERTĂ MAXIMĂ. Bancnote false de 100 de lei au invadat piaţa. Cum le recunoşti

Reţeaua a fost destructurată în urma unei acţiuni desfăşurate de ofiţerii de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate (SCCO) şi DIICOT Hunedoara, în cursul zilei de miercuri fiind efectuate şase percheziţii la domiciliile unor suspecţi din Deva, Haţeg, Călan şi Brănişca.