ING amână cu două luni plata ratelor, în contextul pandemiei de coronavirus

Publicat: Marţi, 17 Martie 2020 18:56 // Actualizat: Marţi, 17 Martie 2020 18:56 // Sursa: romaniatv.net

Banca ING a decis să amâne două luni plata ratelor clienților persoane fizice care sunt afectați de pandamia de coronavirus și care au solicitat în mod direct măsuri de sprijin, conform comunciatului transmis marți de reprezentanții ING Bank. 

Durata creditului va fi extinsă în concordanță, pentru a păstra același nivel pentru ratele lunare, au adăugat reprezentanții băncii.

”Pentru clienții persoane fizice care resimt un impact direct și de durată prin circumstanțe ca pierderea locului de muncă sau probleme grave de sănătate, vom proceda ca întotdeauna în astfel de situații, cu grijă și responsabilitate, încercând să găsim pentru fiecare caz în parte soluția potrivita reeșalonării creditului”, se mai arată în comunicat.

De asemenea, pentru IMM-uri și micro-companii se va înlesni aprobarea reînnoirii pe 3 luni a facilităților de finanțare a capitalului circulant, fără a fi nevoie să se prezinte la bancă. Măsura se va aplica clienților cu scadență la facilitățile de credit în următoare 3 luni și care nu se află deja în proces de remediere sau de restructurare a creditelor existente.

Citește si: CORONAVIRUS. Salarii diminuate cu 20% şi săptămână de lucru de patru zile

”Pentru IMM-uri și micro-companii, care se preocupa de două ori mai mult în aceste zile – și pentru familia lor și pentru afacerea lor – vom înlesni aprobarea reînnoirii pe 3 luni a facilităților de finanțare a capitalului circulant, fără a fi nevoie ca ei să se prezinte la bancă. Măsura se aplică clienților cu scadență la facilitățile de credit în următoarele 3 luni și care nu se află deja într-un proces de remediere sau de restructurare a creditelor existente. În cazul unei afectări semnificative a businessului în contextul pandemiei COVID-19, în care măsura de mai sus nu este suficient de acoperitoare, rugăm clienții aflați într-o astfel de situație să ne contacteze, pentru a identifica cele mai potrivite soluții„

”Referitor la informarea trimisă către IMM-uri în data de 11.03.2020, privind modificarea comisioanelor percepute comercianților pentru încasările la POS de la 1 aprilie 2020, am decis amânarea cu 3 luni a implementării acestei masuri, dat fiind contextul COVID-19. Dorim să subliniem faptul că acest comision nu afectează în niciun fel comisioanele plătite de persoanele fizice.” , a comunicat ING Bank.

Prima bancă din România care amână plata ratelor, în contextul Covid-19

Reprezentanţii Băncii Transilvania şi-au anunţat astăzi clienţii care deţin carduri de credit că extind perioada de graţie a plăţii aferente acestora.

Reprezentanţii Băncii Transilvania au comunicat într-un mesaj transmis clienţilor care deţin astfel de carduri următoarele:

„Dorim să te scutim de drumuri la bancă şi extindem perioada de graţie la cardul tău (..) până în luna mai. Astfel, nu mai ai obligaţie de plată în lunile martie şi aprilie. Prima obligaţie de plată o vei avea între 1 şi 25 mai, aşa cum vei regăsi informaţiile în extrasul de cont".

De asemenea, CEC Bank este prima bancă din România care va anunța, la începutul săptămânii viitoare, suspendarea plății ratelor la toate creditele, timp de o lună, pentru toți clienții persoane fizice. Amânarea la plată va fi acordată, în contextul epidemiei de coronavirus, atât pentru credite de nevoi personale, cât și pentru credite imobiliare / ipotecare și pentru carduri de credit.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
bancă coronavirus economie ing rate Romania
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
HUFF.RO
Vestea cea mare în familia Măruță. Ce spune Andra despre sarcina ei ❤️
Vestea cea mare în familia Măruță. Ce spune Andra despre...
1
EUR
4.8426
RON
29 May
noapte 11 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H