INGENIOS: Infractorii îşi schimbă amprentele pentru a scăpa de Interpol

Urmăriţii internaţionali au o imaginaţie bogată când vine vorba de încercarea de a scăpa de închisoare. Una dintre metodele inedite este înlocuirea amprentelor cu unele prelevate de la cadavre.

RomaniaTV.net
23 mart. 2012, 17:08
INGENIOS: Infractorii îşi schimbă amprentele pentru a scăpa de Interpol

Sub protecţia anonimatului, poliţiştii români au povestit despre metodele urmăriţilor de a scăpa de Interpol. Schimbarea amprentelor este cu atât mai năucitoare, cu cât grefele prelevate de la alte persoane trebuie supuse constant unor tratamente pentru a nu fi respinse de organismul infractorului. În momentul în care sunt analizate amprentele, în sistem se găseşte un dosar curat, iar infractorul devine negustor cinstit.

O altă metodă spectaculoasă folosită de infractori este schimbarea fizionomiei. Ioan Clămparu a recurs la ea. El şi-a făcut mai multe liftinguri faciale pentru a nu fi recunoscut. Un mafiot italian şi-a făcut peste 20 de operaţii estetice şi a reuşit să păcălească poliţia timp de 20 de ani.

Alţii, se căsătoresc şi iau numele soţiei, pentru ca autorităţile să le piardă urma. Este şi cazul milionarului Dinel Staicu. El a spus că îşi schimbă numele din dragoste eternă pentru iubita sa. Când a fost condamnat la închisoare, însă, a uitat repede de iubită şi a fugit în Ungaria.

O altă metodă clasică este utilizarea de paşapoarte reale, în care numele sunt modificate de artişti falsificatori. O literă modificată, pusă în plus sau chiar ştearsă, poate păcăli autorităţile.