Îngheţată de casă cremoasă. Greşeli de evitat dacă vrei să obţii o textură fină

Desertul verii, îngheţata, e delicios, răcoritor şi slab caloric. În comerţ, o găseşti sub toate formele şi cu o varietate de arome. Dacă, însă, eşti adepta preparării în casă a deserturilor, îţi propunem o reţetă de îngheţată foarte uşoară, savuroasă şi cu o textură foarte fină şi cremoasă.

25 iul. 2021, 12:00
Îngheţată de casă cremoasă. Greşeli de evitat dacă vrei să obţii o textură fină

Îngheţată de casă cremoasă. Dacă ai mai încercat până acum să faci îngheţată de casă, iar rezultatul nu a fost cel dorit, probabil că ai făcut două dintre greşelile cel mai des întâlnite care compromit produsul final.

Greşeli de evitat dacă vrei să obţii o îngheţată perfectă, cu o textură fină şi cremoasă

Una dintre cele mai mari greșeli pe care majoritatea gospodinelor le fac este aceea de a pune amestecul direct la congelator. Pentru rezultate optime, este necesar ca amestecul să stea la frigider peste noapte. În această etapă, grăsimea se cristalizează, iar moleculele de grăsime se vor lipi, capturând astfel bule de aer, ceea ce va face textura înghețatei mai fină.

De asemenea, o altă condiţie pentru obţinerea unei texturi fine şi cremoase este mixarea temeinică a ingredientelor. Maşinile de îngheţată sunt ideale pentru mixarea perfectă a ingredientelor. Dacă nu ai, însă, o astfel de ustensilă, foloseşte un mixer.

Citeşte şi Cum se calculează corect caloriile din farfurie. Greşeală frecventă pe care toţi o facem

Îngheţată de casă cremoasă. Ingrediente necesare

Pentru şase persoane, ai nevoie de:

  • 500 ml de lapte
  • 130 g zahăr tos
  • 6 galbenuşuri de ou
  • 200 ml smântână proaspătă
  • 1 păstaie de vanilie

Mod de preparare

Pentru început, încălzeşte laptele într-o cratiţă. Taie păstaia de vanilie pe lungime, cu un cuțit bine ascuțit. Scoate seminţele şi pune-le în cratiţa cu lapte.

Într-un castron, mixează gălbenușurile cu zahărul pudră. Adaugă treptat laptele fierbinte continuând să mixezi. Pune compoziţia în cratiță și amestecă continuu în ea cu o spatulă de lemn, până se îngroaşă.

Când compoziţia începe să îmbrace bine lingura, închide focul.

Citeşte şi Aşa faci cei mai buni castraveţi muraţi de vară. Se murează la soare şi sunt numai buni de mâncat în câteva zile

Las-o să se răcească și încorporează smântâna. Pune îngheţata într-un recipient care se închide etanş şi introdu-o la congelator. După 30 de minute, scoate înghețata și răzuiește-o cu o furculiță pentru a preveni formarea cristalelor. Repetă această operație de trei ori pentru a obține o înghețată cremoasă.

Înainte de a o consuma, las-o 30 de minute la temperatura camerei, astfel încât să fie cremoasă şi uşor de servit.


loading...