Îngheţată de mici, reţeta la care nu te-ai fi gândit niciodată. A fost inventată de un celebru bucătar de la Chefi la Cuţite

Ionuţ Popa, cunoscut ca Chef Giovanni, a dezvăluit reţeta sa specială de îngheţată de mici. Se prepară foarte uşor iar prietenii tăi vor fi impresionaţi de gustul inedit al îngheţatei.

30 apr. 2022, 11:46
Îngheţată de mici, reţeta la care nu te-ai fi gândit niciodată. A fost inventată de un celebru bucătar de la Chefi la Cuţite

Îngheţată de mici, reţeta la care nu te-ai fi gândit niciodată. A fost inventată de un celebru bucătar român care a participat la „Chefi la cuţite”. Cei trei juraţi au fost impresionaţi de ideea lui Ionuţ Popa, cunoscut ca Chef Giovanni.

Îngheţată de mici, reţeta la care nu te-ai fi gândit niciodată

Ionuţ a lucrat o perioadă în Italia şi spune că în bucătăria italiană îngheţata se foloseşte şi ca aperitiv sau ca garnitură la friptura de vită sau la peşte. În cadrul emisiunii culinare „Chefi la Cuţite” a reuşit să-i surprindă pe cei trei juraţi cu o înghetaţă inedită: îngheţată de mici.

Citeşte şi Ce diferențe există între gelato și înghețată. Care desert este mai prietenos cu silueta

Chef Giovanni a explicat pas cu pas reţeta sa specială, perfectă pentru 1 mai.

„Mai întâi se pun micii pe grătar, dar trebuie ţinut cont că e musai să fie foarte bine făcuţi. Nu arşi, nu carbonizaţi, ci mai uscaţi, ca să scoatem apa din ei. Se lasă să se răcească, şi apoi se blendează pentru a-i face din nou pastă. În acest amestec se pune frişcă neutră, deoarece e un aperitiv, nu un desert. Pentru o caserolă cu 12 mici am folosit o jumătate de litru de frişcă“, a explicat chef Giovanni.

Mai departe, celebrul chef a explicat că după ce s-a amestecat pasta cu blenderul, totul se pune pe foc, la aragaz.

„Am legat compoziţia cu un gălbenuş de ou şi am folosit miezul de la două felii de pâine, pentru a absorbi lichidul din compoziţie. Se adaugă încet restul de frişcă, sare şi piper după gust iar toată compoziţia am întins-o în tăvi şi le-am pus la rece, în congelator. Când începe să se întărească toată compoziţia o mai amestec pentru a nu se forma ace de gheaţă“, mai spune bucătarul.

Chef Govanni atrage atenţia că unul din lucrurile care trebuie urmărite neapărat în această fază este să nu fie un congelator care să îngheţe prea tare, la o temperatură de -2, -3 grade, compoziţia menţinându-se cremoasă.

„De 1 mai, eu am servit-o clienţilor mei cu îngheţată de usturoi şi seminţe de muştar pe un pat de pâine prăjită. E o idee bună pentru a-ţi surprinde prietenii, sau merge foarte bine ca garnitură la peşte”, a mai spus Chef Giovanni.

Citeşte şi Mihaela Bilic, anchetă pe etichetă. Ce spune despre îngheţată: „Trebuie să te răcorească, nu să te îndulcească!”