Mihaela Bilic, anchetă pe etichetă. Ce spune despre îngheţată: „Trebuie să te răcorească, nu să te îndulcească!”

Mihaela Bilic face anchetă pe etichetă, de această dată produsul vizat fiind îngheţata. Pentru că este alimentul cel mai căutat vara, nutriţionistul ţine să ne avertizeze asupra îngheţatei şi spune că "trebuie să răcorească, nu să îndulcească".

30 iun. 2021, 16:45
Mihaela Bilic, anchetă pe etichetă. Ce spune despre îngheţată: „Trebuie să te răcorească, nu să te îndulcească!”
Mihaela Bilic vorbeşte despre îngheţată.

Mihaela Bilic, anchetă pe etichetă.  Preferată de adulți și de copii deopotrivă, înghețata poate fi însă un desert periculos pentru siluetă. Asta pentru că sunt unele sortimente care au un conținut ridicat  de zahăr și grăsimi.

Citeşte şi: Mihaela Bilic: „Cireșele îngrașă teribil”. Topul celor mai periculoase fructe pentru siluetă

Mihaela Bilic, anchetă pe etichetă

Cunoscutul nutriționist Mihaela Bilic a făcut bine-cunoscuta sa “anchetă pe etichetă”. Produsul vizat, de data aceasta, este chiar înghețata.

Medicul spune că ideale sunt înghețatele mai apoase și mai puțin dulci. “Cum să faci diferența între înghețata-prăjitură și înghețata-răcoritoare? Verificați conținutul de zahăr și de grăsime de pe etichetă și veți vedea că există sortimente care ajung până la 38% zahăr. Și da, avem înghețată pe băț cu numai 68 cal/ bucată, dar și cu 270 calorii”,  spune medicul nutriționist Mihaela Bilic, potrivit Medikatv.ro.

Remediul pentru insolație și dureri de cap

Mihaela Bilic

spulberă miturile și transmite că în regulă să consumăm trei căni de cafea pe zi, ba chiar e un remediu pentru insolație și durerile de cap.

Mulți consideră că nu e deloc indicat să consumăm cafeină când e prea cald afară fiindcă poate duce la deshidratare, dar Mihaela Bilic îi contrazice. Apa cu care este preparată cafeaua compensează din plin creșterea diurezei provocată de cea mai consumată băutură dimineață.

Putem consuma liniștiți 3 cești de cafea zilnic, mai ales că ajută digestia și previne constipația. Iar dacă beți cafeaua cu 30 min înainte mișcare, vezi fi bucuroși să aflați că intensifică arderea grăsimilor de rezervă și crește capacitatea de efort.

Inutil să confirm ceea ce știați deja: cafeina este un puternic antioxidant, stimulează atenția și memoria, menține funcția cognitivă și previne degradarea sistemului nervos odată cu vârsta. Rece sau caldă, simplă sau cu lapte, după masă sau în loc de masă, în cafea aveți un prieten pentru orice situație. Și da, merge perfect cu o cupă de înghețată”, a scris Mihaela Bilic pe pagina sa de Instagram.