Îngheţata, plină de E-uri PERICULOASE. Vezi ce se găseşte în cel mai vândut produs al verii

Nimic nu ne răcoreşte mai bine pe o zi de caniculă decât o îngheţată. Mai ales dacă nu putem merge la piscină ori la ştand. Atenţie mare ce îngheţată cumpăraţi însă. Potrivit unui studiu realizat de Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor, majoritatea au E-uri din belşug.

13 aug. 2014, 16:21
Îngheţata, plină de E-uri PERICULOASE. Vezi ce se găseşte în cel mai vândut produs al verii

Îngheţată este vedeta sezonului însă mare atenţie la etichetă. Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor a descoperit produse care au chiar şi 9 aditivi alimentari.

„Trebuie ca fiecare dintre noi sa citim cu atentie eticheta. Cand cumparam un produs pentru copii şi vedem că are 30% zahar pe 100 grame trebuie să fim atenţi ce produse le dăm după aceea copiilor în ziua respectivă”, a declarat Sorin Mierlea, preşedinte Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor.

Potrivit România TV, studiul mai arată că unele îngheţate de ciocolată pot avea doar 1,3% cacao. Medicii trag şi ei un semnal de alarmă.

„Daca vor sa manance gheata sa ia niste fructe sa pe dea prin mixer si sa le puna la congelat si sa o manace asa, dar sa nu manance ingheata asta care e foarte periculoasa”, a declarat Virgil Stroescu, nutriţionist.

În zilele de vară, românii consumă în total aproape 300 de tone de îngheţată în fiecare zi.

Citeşte şi Trucuri să faci cea mai bună îngheţată în casă