Inginerul forțat de PNL să demisioneze de la conducerea ABA Mureș a obținut daune de 10.000 de lei: „Doar nu vreți să lăsați costul distracției voastre de politruci și lingăi?!”

Inginerul, Ovidiu Ianculescu, fostul director al Administrației Bazinale de Apă (ABA) Mureș, care a fost forțat să-și dea demisia va primi 10.000 de lei daune din partea PNL.

26 oct. 2021, 23:20
Inginerul forțat de PNL să demisioneze de la conducerea ABA Mureș a obținut daune de 10.000 de lei: „Doar nu vreți să lăsați costul distracției voastre de politruci și lingăi?!”

Inginerul Ovidiu Ianculescu, fostul director al Administrația Bazinală de Apă (ABA) Mureș, care a reclamat că a fost forțat să își dea demisia din funcția pe care o câștigase prin concurs pentru a face loc unui membru PNL fără nicio pregătire în domeniu, a obținut în instanța, definitiv, daune morale în vloare de 10.000 de lei din partea instituției pentru care lucrează.

Ianculescu a obținut, inițial, suspendarea unei decizii de detașare la Baia Mare, după care conducerea ABA Mureș a anulat hotărârea prin care fostul director era obligat să lucreze la peste 200 de kilometri de casă. Tribunalul Mureș a constatat că cererea privind anularea detașării a rămas fără obiect și l-a obligat la cheltuieli de judecată.

Citește și: PNL continuă seria angajărilor controversate la Apele Române. O chelneriţă din Iaşi, angajată la Administraţia Bazinală de Apă Prut

”După 1 an de „distracție”, iată astăzi s-a făcut dreptate în cazul detașării mele la Baia Mare, și așa cum am mai spus pe aici, cei vinovați vor plăti. Sentința de astăzi spune așa: DAUNE MORALE în cuantum de 10.000 ron și cheltuieli de judecată de 3950 ron, sume pe care mi le va achita instituția publică, ABA Mureș!

Totalul, împreună cu procesul prin care am suspendat această mizerie și socotind și onorariul plătit de către ABA Mureș avocatei angajate (asta deși doar la sediul ABA Mureș sunt angajați mai mulți juriști și există legislație care limitează angajarea de avocați) duce spre 20.000 ron, pagubă în bugetul instituției.

Deputatule, Ervin Molnar, pt tine și gașca ta de complici e o nimica toată, bani de semințe. Doar nu vreți să lăsați costul distracției voastre de politruci și lingăi (cazul complicilor) pe seama instituției, nu?”, a scris inginerul pe Facebook.

”Admite apelul formulat de apelantul-reclamant Ianculescu Ovidiu Sebastian (cdp), împotriva sentinţei civile nr. 803/20.05.2021, pronunţată de Tribunalul Mureş, în dosarul nr. 2375/102/2020 şi, în consecinţă: Schimbă sentinţa apelată în sensul că admite cererea precizatoare formulată de reclamantul Ianculescu Ovidiu Sebastian, în contradictoriu cu pârâta Administraţia Bazinală de Apă Mureş. Obligă pârâta să achite reclamantului suma de 10.000 de lei, reprezentând daune morale ca urmare a emiterii deciziei de detaşare nr. 544/05.11.2020. Obligă pârâta să achite reclamantului suma de 3.950 de lei, reprezentând cheltuieli de judecată în primă instanţă. Menţine dispoziţiile primei instanţe care nu contravin prezentei. Definitivă”, se precizează în hotărârea Curții de Apel Târgu Mureș.

Citește și: Emanuel Ungureanu (USR) cere DNA să ancheteze un parlamentar PNL: „Este capul mafiei de la Apele Române”

Cazul lui Ovidiu Ianculescu a devenit cunoscut în urma unui reportaj Recorder, care a prezentat modul în care inginerul a fost forțat să demisioneze din funcția de director pentru a-i face loc unui membru de partid, relatează Ziare.com.


loading...