Ingrediente necesare în rutina de îngrijire a pielii

Dacă și tu ești una dintre multele femei care preferă să își facă propriile măști faciale cu iaurt, miere, avocado și banană, ar trebui să știi următorul lucru. Există o listă cu 4 ingrediente, despre care se spune că nu trebuie să lipsească din rutina de îngrijire a pielii.

RomaniaTV.net
12 dec. 2017, 10:01
Ingrediente necesare în rutina de îngrijire a pielii

Mierea și iaurtul sunt ingrediente clasice într-o mască facială, dar a venit timpul să mai folosim și altceva în rutina de îngrijire, care pot fi foarte ușor combinate.

Camu camu

Camu camu este un fruct cu multiple proprietăți și are cea mai mare concentrație de vitamina C dintre toate fructele – de 60 de ori mai multe decât portocala, vitamine, minerale și antioxidanți ca acidul elagic, care are proprietăți antioxidante și care luptă împotriva daunelor produse de radicalii liberi. Adaugă fructul camu camu (pudră) în rutina de îngrijire a pielii.

Citeşte şi Descoperă uleiurile esenţiale pentru a avea un păr sănătos

Ulei de baobab

Baobabul, cunoscut și sub denumirea de „copacul vieții” – trăiește 500 de ani. Uleiul de baobab este o sursă nogată de substanțe nutritive esențiale pentru piele: vitamine (A, E și F), minerale, antioxidanți și acizi grași Omega-3, Omega-6 și Omega-9. Acest ulei este absorbit rapid de tegument, nu blochează porii și nici nu lasă un aspect de ten gras.

Spirulina

Spirulina este ingredientul care nu trebuie să lipsească din rutina de îngrijire a pielii. datorită proprietăților antioxidante și antiinflamatoare, spirulina luptă împotriva radicalilor liberi (ei sunt cei care accelerează procesul de îmbătrânire). În plus, spirulina stimulează regenerarea celulară și previne acneea.

Citeşte şi Beneficiile uleiul de floarea-soarelui în frumuseţe

Maca

Maca sau „ginseng andin” este o plantă bogată în proteine, ea fiind folosită și în rutina de îngrijirii a pielii, unghiilor și părului, dar și în remedii naturale. Studiile recente au arătat că maca are capacitatea de-a stimula producția de colagen.

Toate aceste ingrediente pot fi incluse în măști faciale naturale. În funcție de problema dermatologică pe care o ai sau pe care vrei să o previi, include-le în rutina ta de îngrijire a pielii.

Soluții ieftine pentru o piele mereu tânără