Ingredientele dezgustătoare din cosmetice: De la vomă de balenă până la gândaci

Citirea etichetelor de pe produsele cosmetice şi loţiunile pe care le foloseşti pare să necesite un grad mai avansat de cunoştinţe, astfel încât am descifrat unele dintre aceste ingrediente pentru tine, iar majoritatea lor s-ar putea să te surprindă.

RomaniaTV.net
29 nov. 2012, 06:20

Parfumul scump conţine fecale şi vomă de balenă

Ambergris este o substanță galbenă, cerată, solidă, care este produsă în intestinele de balenă pentru a le proteja de obiectele ascuțite pe care le înghit uneori. Este adesea numit „aurul de mare”. Doar o jumătate de kilogram de fecale sau vomă de balenă poate valora până la 10.000 de dolari. Balenele fie vomită substanță, fie o elimină împreună cu fecalele lor.

Majoritatea rujurilor conțin gândaci paraziţi sparţi

Gândacii Coșenilă (Dactylopius Coccus) sunt insecte mici, care se hrănesc cu plante cactus din Europa Centrală și America de Sud. Gândacii de sex feminin Coșenilă mănâncă fructele roşii ale cactuşilor, astfel încât atunci când gândacii sunt zdrobiţi, este produs un colorant roșu foarte puternic.

Colorantul din Coșenilă este folosit de secole și este foarte sigur pentru majoritatea oamenilor, de aceea este frecvent utilizat în ruj, îngheţată, bomboane, iaurt și fard de pleoape. De fapt, Starbucks a admis recent că foloseşte un colorant roșu de coșenilă în unele din băuturile lor, ceea ce s-a dovedit a fi o mare problemă pentru fanii lor vegetarieni, potrivit Oddee.

Grăsime de la animale în ruj, fard de pleoape și săpun

Seul este este un ingredient comun în multe produse cosmetice. El este prezent în: farduri de pleoape, rujuri, fonduri de ten, şampoane, săpunuri de ras, creme hidratante și produse de îngrijire a pielii. Seul este făcut din carcasele animalelor.

Seul este făcut din grăsime animală, ceea ce înseamnă fierberea carcaselor pentru a crea produse derivate din grăsimi. Animalele moarte utilizate pentru a face seu provin din mai multe surse, inclusiv din laboratoare, abatoare, grădini zoologice, adăposturi, și da, sunt folosite şi animale omorâte pe şosea.

Spermă de taur în produse de par

Datorită conținutului său ridicat de proteine, materialul seminal al taurului a devenit un ingredient popular în produsele pentru păr. Folosit în special pentru părul uscat sau deteriorat, materialul seminal este amestecat cu o plantă numită Katera și se aplică pe păr în saloanele de înfumuseţare scumpe. Procesul durează aproximativ 45 de minute, costurile sunt de aproximativ $ 90-120 dolari și a fost descris ca fiind „Viagra pentru par.”

Secreţii de melc în creme hidratante

Exsudatul de melc este colectat și utilizat ca un ingredient în multe creme hidratante celebre. Acidul glicolic şi elastina din secreţia de melc protejează pielea după răni, bacterii și raze UV, ceea ce îl face o mare sursă de proteine care elimină celulele moarte şi regenereaza pielea. De asemenea, este util pentru eliminarea cicatricilor, vergeturilorşi vindecă acneea.

Prepuțuri de sugari în produse anti-îmbătrânire

Complexul de recuperare comercializat de TNS SkinMedica pretinde să folosească celule derivate din prepuțuri infantile umane (NouriCel-MD) în cadrul unei linii „revoluționare” de produse anti-îmbătrânire. Folosind o combinație de colagen solubil, antioxidanți, factori naturali de creștere și proteine, ei pretind să încetinească procesul de îmbătrânire şi să încurajeze creşterea de noi celule pentru un ten mai tineresc.