Ingredientul banal care transformă mămăliga într-un deliciu. Potrivit specialiștilor, tradiționala mămăligă este mai nuctritivă decât pâinea, conține mai puțin carbohidrați și nu conține gluten.
Știm cu toții că pentru prepararea mămăligii aven nevoie doar de apă, sare și mălai. În unele regiuni din România, gospodinele înlocuiesc apa cu un ingrediente care îi schimbă total gustul. Este vorba despre lapte sau zer, potrivit kfetele.ro.
După ce laptele începe să dea în fiert, se adaugă mălaiul și se lasă să fiarbă. Se amestecă cu un tel sau cu un făcăleț pentru a împiedica formarea cocoloașelor. Când este aproape gata, unele gospodine mai adaugă și puțină untură, unt sau smântână pentru a obține o textură cremoasă și un gust mai bun.
După ce este gata, mămăliga se răstoarnă pe un fund de lemn sau pe o farfurie întinsă. Este delicioasă alături de puțină brânză rasă sau de o lingură cu smântână.
Mămăliga poate fi dată și copiilor mici, încă de la începutul diversificării.
De asemenea, spre finalul fierberii, în multe gospodării se folosea untură, unt sau smântână pentru a obține o textură cremoasă și un gust mai bogat.