Gospodinele cu experienţă toarnă oţet şi în maşina de spălat, nu doar în salate. Truc genial!

Amestecă bicarbonat de sodiu cu apă și oțet, pune amestecul în compartimentul pentru detergent și adaugă o cană de oțet direct în cuvă. Pornește mașina de spălat la un ciclu normal de spălare, dar la cea mai ridicată temperatură posibilă, și astfel vei scăpa de toate problemele.

09 apr. 2023, 08:30
Gospodinele cu experienţă toarnă oţet şi în maşina de spălat, nu doar în salate. Truc genial!

Maşina de spălat are nevoie de curăţări periodice pentru a nu se strica. În casă ai deja produsele pe care le poți folosi pentru a întreține mașina de spălat. Vorbim despre oțet, care te ajută să cureți mașina de spălat.

Pentru a-i ajuta pe oameni să-și curețe mașina de spălat în modul corect, un pasionat al curățeniei a dezvăluit sfatul unui tehnician.

Andrea Mitchinson a scris: „Tocmai am vorbit cu un tehnician pentru mașina de spălat despre o defecțiune. A întrebat ce folosesc la mașină și când am spus că pun un strop de oțet alb în sertarul pentru detergent. A spus să-l evit deoarece este mult prea acid și poate contribui la deteriorarea țevilor și supapei etanșe.

„El a recomandat să folosești cristale de sodă, deoarece a spus că acest lucru va curăța corect mașina”

Lucruri pe care să nu le faci când speli rufele. Greșelile care îți pot strica hainele și mașina de spălat

Curățarea mașinii de spălat are un impact pozitiv asupra facturilor de energie electrică, în special prin detartrarea aparatului. Oțetul alb este un agent de curățare care permite mașinii de spălat să consume mai puțină apă.

Mai întâi, trebuie să cureți cuva mașinii de spălat. Pulverizează oțetul în cuvă și pe garnitura de cauciuc, apoi șterge-le cu o cârpă umedă din microfibră. În aceasta zonă  se acumulează apă, reziduuri de săpun sau chiar mucegai.

În al doilea rând, toarnă două pahare de oțet alb în compartimentul pentru balsam. Programează mașina de spălat la cea mai ridicată temperatură a apei.

Adaugă o jumătate de pahar de bicarbonat de sodiu în interiorul cuvei și pornește un doilea ciclu de spălare în vid, la o temperatură ridicată. După terminarea programului,  șterge cuva mașinii de spălat cu o cârpă umedă și curată.

Nu uita să ștergi și exteriorul mașinii de spălat. Astfel nu doar că vei elimina mucegaiul și bacteriile, dar vei scăpa și de mirosurile neplăcute din mașina de spălat.

Greșeala pe care o faci atunci când speli rufele în mașina de spălat. Iată de ce nu sunt curățate așa cum trebuie
O mașină de spălat bine întreținută, fără calcar va fi mai puțin predispusă la defecțiunile care sunt responsabile pentru creșterea facturii de energie. Și așa vei îmbunătăți durata de viață a mașinii de spălat.

Ce se întâmplă dacă pui sare în maşina de spălat. Efectul pe care îl are asupra hainelor

Ce se întâmplă dacă pui sare în maşina de spălat. Este bine cunoscut faptul că îngrijirea hainelor este esențială pentru ca acestea să reziste și să fie în stare foarte bună. Totuși, produsele naturale care le pot facilita îngrijirea sunt adesea necunoscute.

Citeşte şi: 5 trucuri secrete care albesc salata de vinete. Ce trebuie să faci ca să obții o salată delicioasă și arătoasă

  • Păstrează culoarea hainelor tale: dacă cea mai mare problemă a ta este că hainele tale vor rămâne în curând fără culoare, sarea va acționa fără îndoială în beneficiul tău. Pentru asta trebuie doar să adaugi o jumătate de cană de sare în mașina ta de spălat și apoi să faci un ciclu normal de spălare.
  • Ajută-ți culoarea covoarelor și draperiilor: te va ajuta și sarea, trebuie doar să freci foarte bine de material cu o cârpă umedă cu apă sărată
  • Călcare mai bună: pentru a îndepărta amidonul de pe haine și pentru a preveni lipirea lor de fierul de călcat, trebuie doar să pui o mână de sare direct pe îmbrăcăminte.
  • Îndepărtați petele: sarea este foarte eficientă în îndepărtarea oricărui tip de pete și, cel mai bine, este naturală.

Îndepărtează următoarele pete: 

De sânge: dacă haina ta are o urmă de sânge, trebuie să o scufunzi în apă sărată timp de o oră. Apoi spală manual cu săpun. O să fie foarte ușor ca pata să dispară.

De mucegai: pentru a elimina aceste pete trebuie să aplicați o pastă de suc de lămâie și sare, apoi să o puneți la soare pentru a o albi, apoi să clătiți foarte bine.

De grăsime: sarea este foarte puternică pentru a îndepărta grăsimea. Pentru a o îndepărta de pe haine, frecați cu sare pe zonele afectate până când grăsimea dispare și, în final, clătiți bine.

De vin: dacă haina ta intră în contact cu vinul, cel mai bine este să pui sare cât mai repede, iar odata ce lichidul este absorbit, las-o la macerat aproximativ o oră și apoi spală ca de obicei.