Ingredientul care nu trebuie pus în mujdeiul de usturoi. Aproape toate gospodinele fac greșeala asta. Care este explicația specialiștilor

Ingredientul care nu trebuie pus în mujdeiul de usturoi. Este una dintre legumele care nu ar trebui să lipsească din alimentația noastră, pentru că are foarte multe proprietăți și este un remediu minune în nenumărate boli. Cu toate astea, gospodinele fac o mare greșeală când îl prepară.

25 iun. 2023, 12:35
Ingredientul care nu trebuie pus în mujdeiul de usturoi. Aproape toate gospodinele fac greșeala asta. Care este explicația specialiștilor
Ingredientul care nu trebuie pus în mujdeiul de usturoi

Ingredientul care nu trebuie pus în mujdeiul de usturoi. În mod tradițional, oamenii de la țară nu pun sare în deliciosul mujdei, iar potrivit inginerului chimist, Ștefan Manea, nu e recomandat să punem sare peste usturoi sau peste ceapă.

Citește și: Fermierii din Buzău vor să dea lovitura cu produse de nișă. Usturoiul afumat și țuica de usturoi ar putea crește profitul de pe urma acestei culturi

Ingredientul care nu trebuie pus în mujdeiul de usturoi

În usturoi există două substanțe, aliina și alinoza despărțite de o membrană fină. Când pisezi usturoiul în intenția de a face un mujdei, cunoscut pentru savoarea pe care o da mâncărurilor de carne și legume, membrană de care vorbeam se sparge, cele două substanțe interacționează și formează alicina. Ei bine, această alicina este fenomenală! Ea protejează de o sumedenie de boli, și recent s-a descoperit că și de cancer, mai ales de cancerul de plămâni, boală cu o evoluție rapidă și fatală.

Dar pentru că alicina să fie binefăcătoare pentru corp, nu trebuie să pui sare în mujdeiul de usturoi, pentru că i se distrug pe loc și ireversibil enzimele și în loc să ne fie de ajutor, substanța formată atacă un alt grup de enzime din organismul nostru!”, spune specialistul.

În același timp este indicat ca mujdeiul de usturoi să fie făcut cu un ulei de bună calitate, cum ar fi uleiul de măsline, substanțele din cele două alimente acționând sinergic. În aceeași idee pe care o expuneam mai sus, nici pe ceapă nu se pune sare! Cel mult se tăvălește bulbul rapid printr-o pânză subțire de sare și se mănâncă imediat, dar bine ar fi să se renunțe complet la asta.

De ce să pui un cățel de usturoi în ghiveciul florilor

Usturoiul poate fi extrem de benefic, deoarece alungă foarte multe insecte care ar putea să dăuneze plantelor. Așadar, este un pesticid natural care poate salva plantele.

Desigur, acest tratament nu este deloc unul frumos mirositor, dar este unul eficient, fiind folosit de cei mai experimentați grădinari.

Tot ce trebuie să faci este să înfigi un cățel de usturoi între tulpină și marginea ghiveciului. Un alt avantaj al truclui este că nu trebuie să îl folosiți foarte des. Usturoiul poate fi introdus în ghiveci numai o dată pe lună.

Dacă aveți plante care au fost deja infestate de insecte, puteți folosi tot usturoiul. Fierbeți o jumătate de litru de apă și puneți o căpățână de usturoi în ea. Amestecul trebuie pus într-o sticlă cu pulverizator și folosit cu grijă, fără ca florile să fie atinse de acesta, pentru că ar putea fi afectate.